Antibiotika a nasledne kvasinky

Príspevok v téme: Antibiotika a nasledne kvasinky
kachnicka

Ahojte. Mam nasledovny problem: vcera som dobrala poslednu tabletku antibiotik a ako to u mna uz zvycajne byva, vyvolalo to u mna aj kvasinkovu infekciu, na ktoru som aj inak (bez antibiotik) dost nachylna. Strasne ma to dole svrbi a objavil sa aj tvarohovity vytok. Zatial som skusala probioticke cipky Floragyn na obnovenie posevnej flory a zvonka sa natierala Canestenom, ale zatial bez vyraznejsieho vysledku. Tak neviem ci mam zajtra, cize piatok pred vikendom, este bezat na gyndu, alebo si na to nieco kupit v lekarni. Mam pocit, ze som u toho gynekologa uz skoro stale. Alebo nemate nejaku radu, ako dostat organizmus do rovnovahy po antibiotikach? dakujem za kazdu odpoved.

Ivka 1

Tak za sedem dní to je super! Recidíva nenastala ? Mne sa ku kandidóze pridal ešte aj zlatý stafylokok tak možno tam bol pes zakopaný. Užívajte antibiotika s
probiotikami to sú reklamné ťahy farmaceutického priemyslu,lekári z nášho poradného zboru to neodporúčajú.
Nechcem však spochybňovať,že Ti to pomohlo. Sme rôzni a každému zaberá niečo iné.

jedine gynca

zaujimave Ivka 1, ze mne pri kombinovanom uzivani ATB+probiotika, ATB zabrali a nemala som ani kvasinky ani ziadne ine problemi. Keby ATB zabili aj uzitocne bakterie , tak by asi kazdy lekar neodporucal brat pri ATB probiotika. Ale suhlasim s tym, ze ATB su svinstvo a vyvoalavaju dalsie problemi a brat ich treba iba v najnutnejsom pripade. Asi zly gynekolog Ivka 1, mna po problemoch s ATB vyliecil za 7 dni.

Ivka 1

Tak čo sa tyka gynekológa, liečil ma skoro pol roka. Tiež som po ATB mala kvasinky.
Antibiotika sa nesmú kombinovat s probiotikami, pretože antibiotika zabijú aj užitočné baktérie a efekt je takmer nulový.Antibiotika užívať len v nevyhnutných prípadoch.

jedine gynca

usiko to jej nepomoze! Ja som sa po takychto problemom vyvolanych ATB liecila min. 7 dni a Canestenom to urcite nebolo, neradte jej blbosti a zazracne babske rady. Rozhodne navstiv gynekologa a to co najskor!

pre ivku 1

Ivka 1 ked dobrala ATB a objavili sa u nej spominane problemi je uz neskoro na probiotika, pre kachnicka, mam rovnake problemi, niektore ATB to vyvolavaju, preto od prveho dna ako zacnem uzivat ATB uzivam spolu s nim aj Probiotika, ktore si kupis v lekarni- v tabletkach, plus popri tom este pijem Actimel a jem Activiu a tento problem som uz nemala. Teraz musis ist na gyncu a musi sa to liecit inak nez Probiotikami. Urcite na gyncu chod co najskor, neodkladaj to, lebo to bude este horsie! A nabuduce pri dalsom uzivani ATB nezabudni na probiotika vyhnes sa takymto problemom.

Ivka 1

Kachnička kúp si v lekárni probiotiká,ktoré obsahujú viac druhov užitočných baktérií. Dôležité je,aby boli vo vyváženom pomere.