chemo

zuzza

Je tu niekto, koho opustil partner, kvoli nejakej chorobe? Dokážeš o tom rozprávat v televízii (honorár 3000SK)
zuza2000@zmail.sk 0908/250 357

evik

su, ale vraj miernejsie a okrem toho je to ako pri kazdej liecbe-kazdy clovek reaguje inak. bohuzial viac ti k tomu neviem napisat, ja mam skusenosti len s pacientmi na infuziach. ale vzdy treba mysliet pozitivne :)

kamka62

U tabletkovej chemoterapii by som chcela vediet aké su jej vedlajšie učinky, či su také isté ako u infúznej, myslím tým zvracanie, vypadávanie vlasov, časté závraty...

evik

peroralna (liekova) chemoterapia je najjednoduchsou a najsetrnejsou formou, moze sa uzivat doma a pacient nie je viazany na dlhy pobyt v spitali, moze zit relativne aktivny zivot v kruhu rodiny. samozrejme aj tu su potrebne prav. kontroly u lekara. ako kazdy liek aj tieto maju svoje vedlajsie ucinky, najlepsie je zaznamenavat si ich a potom konzultovat s lekarom. na trhu je viac druhov liekovych chemot., ich pouzitie zavisi od formy a miesta choroby, preto musi vzdy rozhodnut odbornik. kvoli tomu ani neviem odpovedat na cenu, je to rozne, ale pokial viem, pri tychto liekoch vacsinu hradi poistovna. zelam vela zdravia!