:::KLIEST:::

Príspevok v téme: :::KLIEST:::
diviner

Dobry den!
Mam taky problem, asi ako kazdy, kto tu nieco pise :) - asi pred mesiacom, az mesiacom a pol som si nasiel vecer v nohe kliesta(take velke sive, prichytene na mojej nohe a cerveny flak okolo) - vyzeralo to, ze tam neni celkom "zazraty", tak som ho jednoducho vytrhol ... lenze na druhy den som nasiel nemiznuci maly flak na nohe(1 cm priemer), tak som si to natieral indul0nou a po troch dnoch sa to zmensilo na velkost zhruba 0,5*1 cm --- tak som to nechal tak, nerobil som s tym nic, ale den dozadu som isiel domov pesi - asi 100 metrov pred domom ma zacala svrbiet noha a ked som prisiel domov, tak som tam nasiel dost velky "kopcek"(2*2*0,5 cm) -- nebolo to cervene, iba !naznak! na okrajoch, vyzeralo to ako od komara, alebo bolo to rozhodne väcsie...Tak som na druhy den siel ku doktorke - medzitym sa to vratilo uplne do normalu - ona sa na to pozrela a povedala, ze nevyzera to na typicku infekciu od kliesta, ale ze mi da antibiotika, keby nieco...

No a teraz k jadru problemu: neviem, ci tie antibiotika brat alebo nie, lebo moj terajsi stav vobec nenaznacuje, ze by s tym cosi bolo, stale je to malicka skvrna, nerastie to, nic...ale zevraj u 20% nakazenych boleriozov sa priznaky prejavia uz vo forme zapalenych klbov, svalov, nervov, atd...
Takze prosim vas poradte mi, co je podla vas adekvatne v takejto chvili urobit, ci tie lieky nechat tak, alebo pre istotu ich uzivat.
Za kazdy navrh budem vdacny :)

diviner

ako ja som tie antibiotika uz davnejsie zobral :) - a to s tou hlavickou, to je blbe urcit, lebo to nebol klasicky kliest, ale akysi sivy, takze neviem co a ako :-/
ale diky za "povzbudenie" alebo co to bolo ;)

iti

Pocuj ja bz som ti poradila tie ant. urcite brat ved to neieje nic strasne ked ich par zjes budes spokojnejsi ze si to nezanedbal lebo byva to tak ze just keby si ich nebral tak sa ti naschval nieco stane tak si ich len pekne popapkeaj a jedz potom veeela vitamiinov...a pozrel si si ked si si ho vytrhol ci tam mal aj hlavicku?
drziiim palce aby sa ta nic nechytilo...

diviner

ale este by som sa nieco rad spytal:
keby mi tam ostala hlavicka toho kliesta, prejavilo by sa to nejako? Lebo na pohlad tam neni nic cierne, len ten maly cerveny fliacik s takym trosku bledym stredom :-/ --- preto sa pytam, lebo keby tam ta hlavicka ostala, tak tie antibiotika su vlastne zbytocne - budem "zdravy" kym to budem uzivat, a potom sa mi ta infekcia stadial znova rozsiri... ja si to tak myslim, ale si to zle myslim, tak ma prosim vas opravte :)

plamienka

ja asi takisto. Ale ak ti mozem poradit, na druhykrat si ho radsej sam "nevytrhuj" ale radsej skoc k lekarovi. Ja by som si kliesta netrufla sama vybrat, pretoze ti tam moze ostat hlavicka a to uz by bol "mensi" problem. S kliestami nie su srandy