Prosim poradte mi co mam robit, som 20 rokov vydata,mam 2 deti,vo vztahu je to uz len povinnost a laska sa vytratila a sex uz len odpor....mam priatela 3,5 roka,je mi vsetkym na svete,chcem byt len s nim,vela veci sme uz zazili,rozumieme si,je mladsi ale v tom nieje problem...ako ist za svojim stastim a nikomu neublizit
Prosim o radu....
musienka riesis vela veci naraz, chod na to postupne, ja by som zacala s tym rozhovorom s manzelom..aj jemu aj detom to davkuj postupne a hlavne citlivo. V prvom rade si ujasni co vlastne chces. Nikomu neublizit?- k tomu sme dospeli vsetci ze sa to neda. Alebo byt stastna? Ok, dajme tomu druha moznost, tak zas zacni postupne...na beton vies, ze stastna budes s priatelom a nie s manzelom, dobre, tak ked uz mas jasno, zacni premyslat ako im to povedat- navrhnut riesenie. To ze sa rodicia rozvedu neznamena, ze niekomu vzala otca. Otec zostane vzdy otcom pre to dieta a otec je iba jeden, ked sa rozvedeni rodicia normalne dohodnu na spolocne vychove, nebudu vies nenavistny boj a pouzivat na to svoje deti, tie deti to ani nepocitia. Ale pokial pre nejakeho chlapa znamena rozvod to ze sa vykasle na deti alebo to, ze zena odmietne dat svoje deti manzelovi-ako rozhodne sud, alebo ako sa dohodnu-na vykendi atd. Naozaj vsetko zalezi na vzajomnej dohode manzelov, pokial to budu riesit s chladnou hlavou a citlivo, dospeju k vzajomnej dohode.
Musienka,dobre to zvaz,lebo to,ze sa s priatelom stretavate sporadicky 3 a 1/2 roka neznamena,ze ked zacnete spolu denno denne zit,ze vam to bude nadalej fungovat.Pre teba to urcite nebude lahke,teraz mas dcerku stale pri sebe,kedy si zmyslis,ale to sa zmeni a to uz nehovorim o tom,ked ju manzelovi nechas..Bude tam urcity stres a nervozita spojena s tvojim rozchodom s odlucenim od dcerky a to vsetko bude vplyvat na vas vztah..Takze si to dobre premysli co ziskas a na druhej strane co stratis..
ale opustit deti by mohlo byt este tazsie, inak pochybujem, ze aj syn po tom ako by to prasklo by chcel zostat byvat s tebou...
myslism, ze by si sa mala pripravit na to najhorsie a to, ze sa budes musiet vzdat deti, az ked s tym budes zmierena, tak urob nejaky krok, kym si taketo nieco neuvedomis, tak nerob unahlene kroky aby si nelutovala
suhlasim radana, len kym ja napisem jeden prispevok ty napises tri, takze moj je uz po funuse :-)
musienka ako dlho to chces tajit?? Je to prdlzovanie agonie..co myslis, ze sa stane ked sa dozvie manzel a deti, ze mas milenca? zacne boj medzi tebou a manzelom, deti ta znenavidia a to uz len bude zdrave prostredie pre deti a ich vyvin. Kazde tajomstvo- klamstvo raz praskne..
Tiez sa mi osobne trosku nepaci, tvoja skyta nenavist voci manzelovi, nerob z neho netvora. Ja si myslim, ze kazdy clovek ma svoje chyby. Pokial sa s manzelom normalne porozpravas v zmysle, ze vase manzelstvo uz nefunguje a bol by dobry rozvod, pretoze si nestastna v tomto vztahu,nepriznavat ze mas milenca a neobvinovat ho...mozno by ste spolu dospeli k lepsiemu rozhodnutiu. Mozno by sa on spamatal a zacal sa viac o vas vztah starat. Pretoze ludia si naivne myslia, ze manzelstvo zaruci lasku na cely zivot, ibaze o lasku sa treba starat, a musia sa o nu starat obidve strany. Kazdy den.
Musienka,naozaj si pripravena na to,ze by dcerka zostala v manzelovej opatere?Nie je to len teraz tvoje momentalne vycerpanie?