Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

melita

peto BA diky.Mne je velmi zle,trpnu ruky,nohy,sánka,prsty mi vykruca..na umretie.lekar len povedal,ze je to tetania,vysetrenie,kt.by to potvrdilo som nemala a asi ani nechcem.O co presne v tetanii ide?Co tie rozne priciny spustia v tele? preco to je? za odpoved dakujem.

peto BA

je to vpich do svalu po dobu 5minut a vysetrenie sa vola EMG-elektromyograf. Zistia ci clovek ma zvysenu neuromuscularnu drazdivost alebo nie. Priciny su rozne, cez stres, strava.... Dobre je magne B6, zinok, vapnik, vit.D a ziadny stres. Trpnutie ruk alebo hlavy moze vychadzat ale aj z krcnej chrbtice. Mal som podobny problem, no najlepsie je ked sa nepozorujete

melita

zuzička,ake vysetrenie ti urobil,ked ti urcil diagnozu tetania? cakam odpoved,myslim,ze ja ju tiez mam,ale pocula som,ze na diagnostikovanie je potrebne bolestive vysetrenie (vpich do nervu)

katarina

ahojte mam problem kazdy den mi strpnu na nohah prsty a chodidla v zivote som to nemala kruti sa mi hlava popri tom tlak mam dobry nosievam okuliare 2 roky beriem antydepresiva vie mi niekdo poradit co to moze byt dakujkem katarina

zuzička

ahojte, len vcera mi lekar urcil diagnozu tetania.je mi zle uz asi 3 roky ale stale som to odkladala, nemala som cas navstivit lekara. aj ked som chodila k jednej ale ona tie priznaky pripisovala migrene a aj tu mi liecila namiesto toho aby mi urobila nejake testy. niekedy mam stav taky zly, ze si myslim ze zomriem.zatial mi nedal ziadne lieky len magneB6 na 3 tyzdne a potom sa uvidi.trpnu mi ruky,nohy, hlava citim sa velmi zle.mozete mi niekto poradit ako aspon na chvilu zmiernim bolesti a krce,pretoze mam bolesti a krce aj v noci ked spim.dakujem

kacka

Tiez mi predo rokom stanovili diag. Tetrania. ROk uzivam lieky a teraz sa môj stav zhorsil tak ze ma generalizovanú úzkostnú poruchu. Počula od jednej pani, ktorá touto chorobou trpela 3 roky ze po prezretí kazety Kašpirovkeho ktory sa vysielal v rokov 1989 jej priznaky vymyzli a úplne vysadila lieky. Je to pani s ktorou sa tak trocha poznam preto jej verim a touto cestou by som chcela poprosit niekoho kto by mal alebo vedel o niekom kto má z toho roku takúto nahrávku či by sa so mnou o nu nepodelil. mam 32 rokov, 2 deti a uz som z toho zúfala.

aurelia

chcem reagovat na prispevok od kuki.
Mila kuki, ide to s menstruacnym cyklom. Teda u mna urcite a bojujem s tym dlho a stale. Niekedy mam pocit beznadeje, ale zase svitne novy den a ja sa snazim ist dalej a zit

eureka

Asi od 5 rokov som mávala pocity strpnutia vždy, keď som si ľahla na chrbát. Šija, tvár, ruky nohy a bola som ochrnutá, pritom som mala rôzne vidiny a obrazce pred očami a modrú žiaru. Možno to znie hlúpo, ale aj toto sú príznaky tetanie. Nekonečné bolesti, hlavy krče. Od detstva som užívala hlavne D-vitamín. Vtedajšia medicína nebola na takej úrovni, ako dnes. Bohužiaľ až v dospelosti mi robili rôzne vyšetrenia a výsledok bol prekvapujúci. Spasmofilná tetania, hipersomnia idiopatická forna (nešpecifická), neskôr mi zistili diabetes a s ním spojené komplikácie ako je polyneuropatia algická forna. Pozor na tetaniu. V neurológii sa zaradila do kategórie medzi epilepsie. Takže užívam veľké množstvo liekov, ale moj zdravotný stav zostáva v akej takej forme nezmenený. Od bolesti Mabron, vitamíny. Magne b6, Tegretol a mnoho ďalších. Na tetaniu mi pichali injekcie Kalciferol, jedna vydrží na 6-8 týždňov. Hlavne D-vitamín veľa mliečnych výrobkov, mlieko, jogurty a syry. Dobrá je aj fazula, ale u pacientov, ako som ja nie. Nie je vhodná pri vysokej hladine fosfóru, čo je môj prípsd. Na okysličenie mozgu Pirabene 1200. Tetania vzniká aj pri hojacej sa rachitíde. Postihuje svaly, nervy a šlachy. Osteoporóza je už niečo iné, ale podobné ochorenie. Je smutné na tom, že pacienti ťažko chronicky chorí mnohokrát nemajú prostriedky na lieky a sú invalidní.