Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

stale sa zhorsujuci zrak

Príspevok v téme: stale sa zhorsujuci zrak
eee

Ahojte, chcem sa opytat ci niekto nema podobny problem ako ja. Nosim okuliare-dioptrie +1,75 do dialky ale ako to tak pozorujem kazdeho pol roka sa mi zhorsi zrak napriek noseniu okuliarov o 0,5 dioptrie. Ked tak nad tym rozmyslam tak ake budem mat dioptrie tak za 5-10 rokov? Moze viest taketo zhorsovanie zraku az k slepote? Z coho by som to mohla mat? Viem, ze to moze suvisiet aj s nejakym inym ochorenim. Moze to napr. suvisiet aj s ochorenim obliciek? Alebo mi to moze robit aj HAK? Dakujem

RNG

pricina zhorsujuceho sa zraku je atrofia oci, zaostrenych dlhy cas na ru istu vzdialenost, Kedysi to bola len uradnicka zalezitost, dnes s televiziou a pocitacmi to zasahuje kazdeho.
Preto treba minimalizivat sedenie na pocitaci na nevyhnutny cas a casto sa obzerat dookola a zaostrovat si oci na vzdialene predmety(ocna gymnastika)

jablonkaa

eee, kolko mas rokov? a urcite mas plusove dioptrie? pri kratkozrakosti (minusove dioptrie) sa refrakcna chyba vyvija s rastom organizmu, zastavi, alebo spomali sa cca po 20. roku. pri dalekozrakosti (plusove dioptrie) sa chyba prejavi este v utlom detstve, pocas puberty sa akomodacnou schopnostou zlepsi, az nie je potrebne nosit okuliare, ale cca okolo 30. roku sa postupne vracia spat.
neboj sa, ak mas len refrakcnu chybu, nevedie to ku slepote. a, mimochodom, nie je to s tebou take vazne.

veronika

ja zas nosim minusky,zacinala som ako sestrocna s -2 a tiez ako som rastla mi pridavali vzdy po polke az som skoncila s -6!Nastastie potom mi konecne odporucili kontaktne sosovky a uz asi 11 rokov mam stale tie iste dioptrie.

nezabudka

mozno je to tym, ze okuliare nosis a oko, ktore je tiez sval, sa nenamaha a jednoducho si vzdy na dioptrie zvykne. mne pred 19 rokmi predpisali okuliare -0.75 do dialky, nikdy som ich nenosila, iba do kina a na soferovanie, a oci sa mi zhorsili za ten cas len o 0,5 dioptrie. a pritom to mame v rodine, otec je silno kratkozraky. teraz mam 30 rokov.