RAJCINY

agina

Najzdravsie su tepelne upravene rajciny /kecupy, leca.../ vtedy sa uvolnuje latka lykopen, ktora je vyrazne antioxidantom a protirakovinova.

kamilka

to všetko je pravda,ale rajčiny z hypermarketov sú hnusné fuj,bez chuti,bolí ma z nich brucho,rajčiny jem preto málokedy,najradšej mám tie svokrine zo záhradky

lienocka

Rajciny su plne vitaminov a urcite z nich nepriberies. Ja mozem jest iba surove a v malom mnozstve lebo mi robia kyselinu. Paradaj.polievku, dzus a kecup vobec nemozem.

tak to je

rajčiny - ich pravidelná konzumácia je veľmi dôležitá pre vaše zdravie. Rajčiny totiž obsahujú mnoho vitamínu A a C, zároveň však nemajú veľa kalórií. Tiež ich obsah betakaroténu je vysoký. Ten pôsobí ako prevencia pred infekciami. Rajčiny sa však cenia aj kvôli veľmi účinnému antioxidantu – lykopénu. Je to vlastne rastlinné farbivo a v tele zabraňuje rastu všetkých druhov nádorov, je teda prevenciou pred rakovinou.
- takze z tohto clanku sa da dozvediet ake su strasne zdrave a ze su malo kaloricke. urcite ich jedz bez obmedzenia a bez vycitiek.

majka_

ja by som ich napr. mala jest preto, lebo mavam casto nedostatok Kalia, takze to mi maju dodat. z rajcin si myslim, ze nepriberies. su dobre, chutne... daj si ich napr. na olovrant spolu s cinskou kapustou do salatu. je velmi dobry - uz som ho jedla :o)