prosím vás, ako ste reagovali a ako ste dalej riešili situáciu, ked ste sa dozvedeli, že vaše deti už sexuálne žijú? dakujem za názory
pre rodičov detí
ja by som napisala presne to co danuska...
je to presne o tom, ze kazdy mlady clovek je iny, su sedemnastky s rozumom sliepky a su sedemnastky na urovni dospeleho a rozumne uvazujuceho cloveka...
tak ci tak je pravdou, ze dnesna doba je coraz viac skazena a mladez zacina sexovat uz len preto aby sa mohli chvalit, to je sice na zaplakanie, no my s tym nic nenarobime, snad by sme sa mali snazit vychovat svoje deti tak aby to brali zodpovedne, to je to jedine co pre to mozeme urobit a myslim, ze uz v sedemnastke rodic vie odhadnut svoje dieta natolko, aby zistil ci je to rozumny clovek a vyspely alebo nie...
ja osobne som zacala kratko po 18tke, takze od tej 17tky som taktiez nemala daleko, no isla som s tym do toho, ze viem co robim a viem ake rizika to obnasa, teraz mam takmer 21, partnera stale toho isteho a spolu sme uz viac ako 3 roky, takze len tolko
ked som bola s priatelom stvrt roka (to som mala cerstvych 16) sama moja mama mi navrhla ci nema ist so mnou ku gynekologovi napisat antikoncepciu,tak sa aj stalo,cize o vsetkom vie, ziaden problem a este mi ju aj sama plti...s priatelom som takmer tri roky..parada co? :D
tak tak tak .. dobre povedané...klarika... mám 17 a myslím že rozmýšlam aj na :D:D:d heh ale nie určite ked osm do toho išla tka som mylsela na ochranu a ano beriem hak.. tak sem nemusímpísať o môj bože čo ak smo tehotna.. jedna návšteva u gyn. to môže zmeniť.. tabletky.. a ano viem aj čo je to láska a milovanie ....len ma zarazilo vyjadrovanie tam dole.... na to kurva.... hm tak tie by to asi riešili krikom.!!!!! a to neni dobré riešenie.... každý sám seba skúma a vyvýja.. sa a s tým aj sex.....:) tie ...ktoré to riešili tým že sex nie je pre 17 tak asi stále vnímajú svoje dcery ako tie malé zlaté 8 ročné deti.. hm ale už by sa na to mali inak pozerať..
nedalo mi sa nevyjadrit k tejto teme.teraz v tejto dobre clovek nemoze posudzovat ludi podla veku.otazka kedy zacat sexualne zit je pre mladych ludi tazka.svet je taky ze su mladi ktori maju sice 17 ale rozmyslaju na 15 a v sexualite nevidia nic ine ako je sex,urobenie si dobre alebo nieco cim sa mohli chvalit.neberu ohlad na vsetky rizika,prenosne choroby pripadne nezelane tehotenstvo.toto je zkazena mladez ...ale su aj mladi ludia co aj ked maju 17 rozmyslaju a maju intelektual priblizne 20 rocnej dospelej osoby.a ti uz vedia aj v 17 nastke ze sa nehodia do postele s hocikym ....a prave taky mlady ludia co su dusevne vyspelejsi maju vztahy plne lasky,dlhodobe vztahy,rocne,dvojrocne atd..a prave vtedy clovek dokaze pochopit vyznam slova LASKA a MILOVANIE.no zial takychto mladych ludi je malo ...
a ak mam odpovedat na otazku ako by som sa zachovala ak by mi dieta povedalo ze zije sexualne.v prvom rade vlastne dieta treba pochopit.cize mat s nim urcity vztah.poznat ho a vediet aspon odhadnut ci vie realne zmyslat,ci vie naozaj lubit..atd.clovek musi najprv poznat svoje dieta az potom bude vediet ako zareagovat..mladi na vyspelejsej urovni a hlavne dievcata vedia brat sexualitu zodpovedne,vedia co to vsetko obnasa a maju milujuceho priatela... reagovat krikom nie je spravne.ved je to vpodstate dospeli clovek.moja otazka by asi bola ci pouzivaju ochranu ved na babicku som mlada:)ak matka vidi ze jej dieta je stastne vo vzthau thak nieco take ako pohlavny zivot ma brat samozrejme.... ved to raz prist musi....
a podla mojho nazoru nech nesexuju ti ktori este nie su pripraveny na babatko.:) apon ciastocne no...pocuvat reci typu ze keby som bola tehotna tak idem urcite na potrat ..hm tak ano oto je nedozreta osoba co sexuje lebo cce byt ,,velka,, ... tak mozno som sa vyjadrila ze to nikto nepochopi ale snazila osm sa :D papaa
Uprimne, nie je dolezite kedy kto zacne, ale s kým. Vhupsnut do postele s niekym s kým ste týzdena ma byt prvý, ani za svet. Ja som mojej mamke normalne povedala, ze si idem dat predpisat tabletky, bo mam pocit, ze uz je cas. Predsa len kocikovat sa mi nechcelo no a co sa týka toho ako to ktorý rodic vezme.... Ani jeden rodic nie je blbec a vidi co sa deje z jeho dietatom. A chape, ze aj to dieta dospieva. Moja mamina zase nenadhadzovala tuto temu sama, ale tak sa neciti byt na staru mamu, takze....okrem toho jej bolo jasne, ze nehravame po veceroch sach a ani si nepozerame filatelisticku zbierku...DO mna nasi najma tlacili ze dolezita je zodpovednost....
css.....maja8..... silvikl.......... TAKžE PODLA VáS JA SOM KURVA!!!!!!!!!!!!!! MáM 17 A čO KED MáM 1ROK A POL ... VSTAH .. A SA LUBIME.... čO SA MáM S NíM VYSPAť.. PO .. SVADBE TO čO STE ZA ANTISEX.... VšAK... TO JE SEXUALITA.. TO JE VYVYJANIE A SAMí GYN. BY TI POTVRDILI žE SO SEXOM ZAčINAť V 17 JE NORMáLNE A VYVýJA SA TýM SEXUALITA....... KED NIEKTO ZAčNE NESKORO TAK POTOM Má AJ TAKé PROBLéMI AKO .. PREDčASNá EJAKULáCIA....A TAK......TAKžE.. TAK.... A TY silvikl TY SI Z INéHO SVETA.. KURVY SLOVENSKé TO SI HOVOR NA SVOJE DIEťA TO JE SEXUALITA A čO SI MYSLíš INDE TO NEI TY SI ASI TOTALNE VYMLETA....... CSS NECHáPEM
maja8 - a to ako podla TEBA je kedy začat s prvým sexom? v 30-ke ??
maja8 má pravdu,dnešná mládež je hrozná!!!!!! ľutujem rodičov tých detí....sú tu len samé malé kurvy,čo behajú po celom Slovensku.ba aj svete...
No ja mám síce ešte malé deti (9a7) a nechcem moralizovať súčastnú mládež, ale čosi tu nieje v poriadku. To že väčšina z nich dokonale ovláda druhy antikoncepcie a teóriu poznajú dosť slušne je v poriadku, ale vek v ktorom začínajú so sexom to je už prehnané. Jednoducho 16,17 ročné dievča ešte nemá sexovaním čo získať o kvalite už ani nehovoriac. Psychika je ešte vo fáze vývoja aj keď telo končí. Je to samozrejme každého mladého osobná vec a následky si ponesú sami, ale nestačí sa dcéry len opýtať či "má tabletky". Pravdupovediac si neviem predstaviť, ako budem ja reagovať keď ma moje deti postavia pred hotovú vec, ale určite to potom bude dlhý rozhovor.