Pukanie v kolene a bolestivé koleno

4Betka4

Dobrì ďeň , jedného dňa som sa nejak zle zohla a zaprašťalo mi v kolene, mala som ortézu , zahojilo sa mi, ubehlo pol roka a chcela by som začať cvičiť, bicyklujem sa , občas behávam, všetko v pohode no vždy keď cvičìm drepy tak mi v druhom kolene puká, nebolì ma , len pri každom drepe mi v ňom pukne a niesom si istá či je to normálne . Prosìm ako to môžem zastaviť ?

brano321

mne na pukanie pomohli tabletky amitamin® arthro360, berem ich s prestavkami, mal som problem s kolenom, uz je to ok.-odkaz odstránený-

Rado20

Dobrý deň, mám 20 rokov, hrám futbal asi pred týždňom som sa zrazil v súboji s bránkarom, odvtedy mi stále puká v pravom kolene pri chôdzi, vždy keď vyrovnám nohu, cítim ako keby to puklo tak na dvakrát. Pri chôdze zo schodov cítim aj bolesť na na pravej strane kolena, nedokážem poriadne dvihnúť hore nohu. Beriem aj kolagén a mic 400 stále to nepomáha, nemyslím si, že to bude vysýchaním maziva v chrupavke.. Bol som aj u lekára, ten ma poslal na rengén a tam videl, že koleno je v poriadku, koleno mám aj trochu opuchnuté, doktor mi dal holeno do škrobu a že mám čakať 2 týždňe, príde mi to nejaké blbé čakať, keď ma to aj bolí.. Týmto by som sa Vás chcel aj spýtať, či ste mali niektorí, taký problém ako mám ja a ako ste ho vyriešili. Ďakujem veľmi pekne.
PS: Môže to byť Poškodený meniskus?

Ivka 1

Pukanie v kolene je spôsobené vysýchaním synoviálnej tekutiny a následným odieraním chrupavky. To spôsobuje bolestí. Z prírodných odporúčam aloe vera gél s prídavkom chondroitínu,chondrosulfátu,MSM a vit.C. Zvonku aplikovať MSM krém a krém heat lotion aplikovať na svaly lýtka.

veve.nika

Dobrý deň.
Manželovi už druhý deň puká v kolene pri chodzi. Každý krok je pre neho bolestivý. Ešte mu k tomu opuchlo aj lítko. Myslíte že je to tiež vysíchaním toho maziva?
Ďakujem.

veve.nika

Dobrý deň.
Manželovi už druhý deň puká v kolene pri chodzi. Každý krok je pre neho bolestivý. Ešte mu k tomu opuchlo aj lítko. Myslíte že je to tiež vysíchaním toho maziva?
Ďakujem.

Atlét

Dobrý deň, mám 16 rokov mám problémy s kolenom hlavne po behaní. Venujem sa atletike 3 roky som dorastenecký reprezentant na stredné trate. V Januári tohto roku som spadol na koleno. Prvé týždne po páde ma nebolelo až po nejakých troch týždňoch keď som ho začal zaťažovať sa ozívala bolesť kolena ale nie hneď na začiatku tréningu vždy len po rozklusaní nejakých strečingových cvičeniach čiže až po nejakých 3km behu... Po tréningu ma koleno omínalo v polohe keď bol uhol cca 90° a takisto aj pri behu čiže keď ho po nejakých 3km behu ohnem viac ako do uhla 90°prichádzajú tieto bolesti.. Takisto som si všimol, že toto koleno ohnem viac do zadu pri vystretých nohách ako to druhé zdravé spravím s ním väčšiu tzv. "šablu" nohy. Bol som na MR, RTG (2x), CT... MR ukázala, že všetky časti (meniskus, väzy, kĺby) sú úplne v poriadku... Ale je tam písané že "V meraniach s potlačením tuku pozorovať okrsok edému epifýzy tíbie interkondylárne a čiastočne metafyzárne" ... doktor mi dal do toho kolena 3x inekcie(Sinovial)+ som bral lieky (Aescin, Traummel) ... Po tomto som začal pomály behať bolo to 2 týždne lepšie potom to začalo znova... Potom som bol raz u Fyzioterapeutky tá povedala, že je to z rastu... Nezaťažoval som to asi 1-2 mesiace vôbec iba som plával, trochu bicykel... Stále tam tie bolesti boli úplne také ísté tak som bol u ďalšieho doktora... Bol som na RTG na ktorom nič nevideli, CT ukázalo to isté čo MR len bez toho Edému tíbie je v nej napísané, že sú všetky časti v poriadku v závere je, že "Zachované rastové línie kolena. Minimálne preriednutie kostennej štruktúry v oblasti mediálneho kondylu femuru, bez ložiskovej charakteristiky" ... Chodil som aj na rehabilitácie tie to však len tak dočastne ukludnili a keď som pomály začal pridávať tak to isté znova prišlo... Jednorázove na pretek ma to ani tak nebolí možno len trošku omína ale trénovať na to nemôžem. Ako som písal začne to omínať a stupňuje to až do bolesti neznesitelnej niekedy... Keď sa vyspím a ráno vstanem bolesti sú preč občas to trochu pri chôdzi omína ale niesú to také bolesti... Prosím Vás napíšte mi niekto k tomu niečo neviem čoho následok to môže byť či toho pádu na koleno ale keď tam nič nenašli takmer tak som si neistý či to vôbec môžem zaťažovať keď cítim bolesti... Či vôbec na to môžem aspoň pretekať keď ma to pri preteku nebolieva lebo je tam väčší adrenalín a nemyslím na to ...už ma to bolí 8 mesiac... Odpíšte, poradte nejaké vaše skúsenosti... Ďakujem, prajem pekný deň :)

Adidaaasss

Ahojte, už 2 roky mi puká v kolene a mam pri tom veľké bolesti. Bola som už aj na rengene, magnetickej rezonancii, bola som uz aj na operacii a nič nepomohlo. Nemá stým niekto skúsenosti??.. ďakujem Lucia