najmladší v rodine

Príspevok v téme: najmladší v rodine
kalinka

Ak má niekto skúsenosť ako najmladšie dieťa s väčším vekovým rozdielom, napíšte, ako ste vyrastali, ako ste sa cítili, či to bola výhoda, alebo naopak nevýhoda mať starších rodičov a súrodencov. Budem Vám vďačná a pomôže mi to sa rozhodnúť, či mať ešte dieťa, alebo už radšej nie.

laurika

No ja mám segru o 6 rokov mladšiu.
Aj ja som ju musela kočíkovať. Už som nebola jedináčik a tak veru som jej to dával pocítiť. Však aj ona mne.
Pre tento vekový rozdiel sme mali každá iné záujmy.Teraz keď každá máme deti a aj starosti sme tie najlepšie segry, priateľky na svete.

kalinka

damaxy, ďakujem za príspevok. Určite by som od starších detí uvítala pomoc, ale chápem, že majú svoj život a snažila by som sa ich nezaťažovať.

damaxy

ja mám o 9 rokov maldsiu sestru.Ten rozdiel stále je vo mne,ja som sa o nu totiž aj musela postarat,kocikovat brávat von a tam na nu dozerat.toto bolo jedna jedna chyba rodičov,zavesit na krk súrodenca dietatu,ktoré malo svoje zaujmy.Doteraz sa mi vynoria spomienky ty sa nemôzes s nami hrat lebo mas Janu.takze toto jedna stránka veci ktorú musia riešit rodicia a druhá vekový rozdiel ja som s nou v podstate ani nemala kedy komunikovat,takze sme vyrastali v jednom byte a viac menej sme skoro cudzie.Ale moj názor je porozprávat si o tom s detmi,pripravit ich na novú situaciu a hlavne je to ich súrodenec a nie bremeno.Nech je vaše bábetko a jeho súrodenci stastné