Schizofrénia u detí v puberte

Príspevok v téme: Schizofrénia u detí v puberte
Gabi

Prosím, poraďte,ako sa chovať ku chlapcovi s práve diaagnostikovanou schizofreniou v puberte. Nemá súrodencov, žije s matkou, ktorá je zamestnaná. Clapec máva halucinácie.Bývajú v paneláku na 6. poschodí.Často je sám doma. Bol 2x hospitalzovaný.Je nejaká literatúra pre laikov,ktorá môže priblížiť tejto matke celú šírku problematiky

tpch

Heh, Juro, opat si ma pobavil:-)
A pise sa obvykle, nie obvikle, taku hrubu chybu urobit, ty "Zapadoslovak".
A svoje pseudorady o schizofenii si strc za klobuk, lebo nestoja ani za fajku dymu.
Moja rada znie: Zopakovat si vybrane slova(ucebnica slovenskeho jazyka myslim zo stvrtej triedy ZS, mojko), upokojit hormony a venovat sa niecomu, co mozes svojim chabym intelektom pochopit (psychiatria to nie je), napriklad pestovaniu kaktusov.

Juro_

Na začiatku vety sa píše veľké písmeno a na čiarky, mäkčene a medzery si už asi tiež zabudla. Raz ich tam napíšeš a druhý krát zase nie.

Podla vlastných slov úroveň cvičenej opice nedosahuješ ty, lebo nezvládaš používať Pc - personal computer.
Team Microsoftu tvrdí, že podla ich štatistík majú ľudia s inteligenčným kvocientom nižším od 90.IQ problém s používaním verii operačných systémov založených na platforme Windows.

Som už zvyknutý, že každý retarďák, prípadne retarďáčka sa každú chvíľu smejú. Takých vychechotaných ako si ty obvikle prevelujú do osobitných škôl. teda najprv im dajú vypracovať IQ.test a potom ich tam šupnú.
Klobúk dole, že si sa tam naučila pravopis ako si sa naučila.

Od posratej anonymnej flandy bez osobnosti ako si ty, nebudem čítať, že som nejaký tvoj "mojko". Aký som ti ja mojko?! V osobnom kontakte by ťa to už niečo stálo. Uvažujem, že či máš ešte zuby, ak takto reaguješ na každého. Ale osobne by si si to k nikomu určite nedovolila.

tpch

pise sa frazeologizmy, nie frazeologizmi
pise sa menej, nie manej
pise sa neurotransmitery, nie neurotransmiteri
pise sa prijímat, nie príjmat
atd..atd...
Cize podla vlastnych slov nedosahujes ani len uroven tej cvicenej opice.
Mojko, si na smiech, nielen ty a tvoj pravopis, ale aj tvoje pseudoodborne rady, ktore su uplne mimo misu.

Juro_

tpch

www.forma.sk
Pravopis mám narozdiel od teba výborný. Nepíšem ľ a celkovo píšem tvrdo, lebo som západoslovák.

Aj opica by sa naučila písať s diakritikou, teda... narozdiel od teba. Máš chyby skoro všade.

Ak ti vadí, že rozprávam a píšem ako Západoslovák, tak si choď do mrne za Ural k Slovanom, kde mäkčia viac, alebo aspoň nepíš tvoje "múdrosti" so Západoslovákmi.

efe

ja by som matke odporúčala, aby čo najviac komunikovala s ošetrujúcim lekárom jej syna, ten bude vedieť matke podať fundované informácie najlepšie. Výborné knihy o rôznych problematikách vydávajú české vydavateľstvá Grada a Portál, skús pozrieť niečo na ich internetových stránkach. Vydávajú aj knižné katalógy, ktoré bývajú zadarmo k dispozícii v kníhkupectvách, alebo v knižniciach sa určite niečo o tejto problematike nájde.

tpch

Juro, kym zacnes "odborne" reagovat na prispevky z akejkolvek oblasti (nielen z psychiatrie), nastuduj si zaklady slovenskeho pravopisu. Inac budu tak hodnoverne ako je spravny tvoj pravopis.
Okrem toho tie prispevky su stare viac ako 5 rokov :-D

Juro_

jatyon

Poopravil by som ťa. Mimochodom... snáď sa neurazíš, ale zdá sa mi, že tu cituješ frazeologizmi o roztrieštenom myslení, ale nevieš o čom autor, ktorého sa snažíš citovať vlastne písal. Ale je to pochopiteľné, kedže si o sebe myslíš, že si nikdy nebola psychotická, ale ja by som povedal, že áno: domaci.eurozpravy.cz

Dopamín je hlavný hormón extrovertnosti. Aspoň americké vysoké školstvo to tvrdí:
serendip.brynmawr.edu pretože ťa prebudí po vstávaní nabudením mozgovej aktivity.

Dnes sa už uznáva, že schizofrenické psychózy spôsobuje zvýšená hladina dopamínu a preto sa to lieči antipsychotikami, ktoré bránia receptorom príjmať neurotransmisteri: dopamín a serotoín.

Takže by som ťa doplnil o ďalšie možnosti dôvodu vzniku a môžeš si o nich prečítať od Harvardeskej Univerzity, Org. Mensa, alebo z denníku Sme:
veda.sme.sk

casopis.mensa.cz

Chronikcké ako chronické... štatisticky sa 1/3.vylieči bez toho, že by sa to u nich ešte niekedy prejavilo. Číslo je nízske, lebo volakedy neboli vhodné lieky a starším pacientom, ktorý boli dlho chorí už nieje až takej pomoci.
_______________________________________

Moje rady:

Chovaj sa k nemu viac-mänej normálne, ale je dôležité, aby si uvedomil, čo mu je.

Nikde to o ňom nehovor, aby sa nemusel zakilovať zatože mu spravíš hambu.

serrra

No literatúra pre laikov, v dnešnej dobe sa o tom píše čoraz viac, ale pre laikov nejakú literatúru ti neviem poradiť.
Skús Kafka a spol. - Psychiatria
- je to kniha pre medikov, tam nájdeš o tejto chorobe dosť informácii....ak chceš vedieť viac serrra@pobox.sk

hwert

pravdou je že občas si,pokecat sam zo sebou je zábavne.Mnohý si chorobu iba namýšlaju a namiesto liečenia sa jej podriaduju...Schizofréniu sposobuju aj drogy a tiež alkohol.Pacient by si mal uvedomiť kto vlastne je a čo iné ako tvrdo a vytrvalo bojovať..Tak sa držte