robili mi krvný obraz a mám málo bielych krviniek a veľa lymfocytov...neviete niekto, prečo je to tak..a čo mám robiť???? čo znamená, keď je málo červ.krviniek???? a veľa lymfocytov...
Leukocyty a lymfocyty
prosim o nazor: aj pri opakovanom odbere krvi po pol roku som mala rovnake odchylky
Lymfocyty 0.505 zvysene
Leukocyty 3.6 10`9 hranicna hodnota
Bilirubin 21.20 zvyseny
Neutrofily 0.384 znizene
CK 4.14 zvysene
po negativnych vysetreniach - RTG, stomat,gynek... bol zaver LEUKOPENIA. Je to bezne ochorenie, alebo mam s tym nieco robit a co? Dakujem
lek,no konecne sa ozval niekto z fachu,lebo je tu vela tzv."odbornikov",ktori niekde nieco poculi,citali a uz vedu odborne diskusie a radia.
vvvv samozrejme
Prosím o radu. Tri roky beriem Staloral a mám pocit, že práve kvôli tomu priberám na váhe stále viac. Chodím pravidelne 2x týždenne na aerobic, nemám rada sladké, dodržiavam životosprávu a predsa. Ešte dva roky ho budem musieť užívať. Je možné, že priberám z tohto lieku? Ak áno, ako sa dá priberaniu zabrániť?
Ked sa zisti nejaka zmena v krvnom obraze - t.j. poctu bielych krviniek, cervenych krviniek alebo dosticiek, zvycajne sa KO za par dni zopakuje, ci neslo o laboratornu chybu a aka je dynamika. Dalej sa spravi nater, aby sme vedeli, ake je zastupenie lymfocytov a neutrofilov (co su rozne typy bielych) a krviniek a tiez aby sme ich videli, ci su normalne alebo abnormalne. Pri zmene poctu bielych krviniek, alebo pri zmene pomeru neutrofily/lymfocyty sa vysetria este niektore parametre v krvi a patra sa napr po infekcii (bakterialnej ci virusovej), podla vysledkov sa patra potom po inych pricinach. Pri prebiehajucej virusovej infekcii su casto biele krvinky lahko znizene, pricom zastupenie lymfocytov moze byt percentualne vyssie.Vzdy ale plati, ze pri akejkolvek odchylke sa KO zopakuje. Malo cervenych krviniek- to je tzv chudokrvnost (anemia)- treba zisit aka je zavazna a ci je zo strat, alebo zo znizenej tvorby cervenych krviniek alebo naopak z nadmerneho rozpadu cervenych krviniek.
pre RNG..a myslíš, že je to veľmi zlé????? dúfam, že to není príznak zápalu mozg.blán?? a lekár mi povedal, že aj menštruácia skresľuje výsledky.....
lymfocyty maju byt medzi 28 az 33%, takze ich mas definitivne zvysene, co je priznak nejakej bakterialnej alebo viralnej infekcie v tele
Skus brat extrakt z olivovych listov, ten by ich mal oboje potlacit
Davka 3x750 mg(20% oleuropein) alebo pit caj z lapacha.
Bielych krviniek celkove ma byt 4 az 11 x 10 na deviatu(Gpt) na liter. Cize mozno ani nemas zvyseny pocet lymfocytov, len celkove znizeny pocet ostatnych bielych krviniek a tym percento lymfocytov narastie voci ostatnym.
Ako som uviedol predtym, na zvysenie poctu bielych krviniek vplyva priaznivo branie Betaglukanov.
Intenzivne je to 3x400 mg, udrzobne 2x200 mg
Odporucam ti brat nejaky cas vytazok z huby Agaricus blazei,500 mg kapsule s obsahom 275 mg betaglukanov(55%) na kapsulu, 2x1 denne
no tak mám.....leukocyty:3,8Gpt/l a lymfocyty:61%....a potom sú tu ešte jedne lymfocyty abs. 2,32/l