Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Leukocyty a lymfocyty

RNG

Bielych krviniek je hromada roznych druhov, kazde sa specializuju na boj proti inym dovodom, tj nie len proti mikrobom
en.wikipedia.org
Betaglukany zvysuju pocet T krviniek ale najma aktivitu a mnozstvo NK krviniek.
MPV je skratka na krvne platnicky, zvysena moze znamenat vyssi zrazanlivost krvi(koagulacne hodnoty),takze to by ti mali zistit, ak mas zvysenu koagulaciu, je dobre si ju znizit fobrinolytickymi enzymami, inac riskujes tvorenie krvnych zrazenin a z toho vyplyvajucich tromboz, poraziek a infarktov.
MCH nas skoro normalne, to je skratka pre mnozstvo hemoglobinu, pozri na
www.medicalhealthtests.com
Spomeniem napr nizku hladinu vitamin B-12 v krvi(zla crevna flora), alebo znizena cinnost stitnej zlazy, na co odporucam

Zvyseny bilirubin moze byt aj geneticky, moze byt zo zamorenia v peceni, moze byt z hromady roznych dovodov.

bonsike

RNG: ja som bola na krvnom odbere, a mam znížený počet WBC (dopátrala som sa, ze su to biele krvinky - cize imunita) mám tam hodnotu 3,87, ako písete vyssie, minimum je 4...mala by som teda užívať aj ja ten betaglukán? MPV je mierne zvysené na 12,60 a tiez aj MCH na 35,00, bilirubín celkový mám az 44 a priamy 13,5...co to znamená? :(

hanny

Prosím dcéra ma po šarlach.angíne zvýšené leukocyty v moči.Co to znamená,vie niekto? inak zdá sa byť úplne zdravá . .

llek

Odpoved na prvu cast otazky- ano
Odpoved na druhu - dolezity je aj absolutny pocet aj diferencial, teda percentualne zatupenie Ly a Neutr ako aj ostatnych typov bielych krviniek.

PacientX

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať pánov doktorov: robili mi rozbor krvi 2x v rozmedzí približne 6 mesiacov a mal som obidvakrát veľmi podobné výsledky: mierne zvýšené lymfocyty (48%) a znížené neutrofily (42,2%). Môže byť táto anomália spôsobená pomerne často sa opakujúcim herpesom na perách (cca. každý mesiac)? Je dôležitejšie percentuálne zastúpenie lymfocytov a neutrofilov, alebo absolútne? Ďakujem vopred za odpoveď

llek

Neviem co je ze moc vysoke leukocyty, takze na tvoju otazku sa odpovedat neda. Po zvracani moze byt lahko zvyeseny pocet leukocytov, ale neviem co je to ze moc

australia

po opekacke som stravila celu noc a nasledujuci den vracanim...sla som k Mudr a vzala mi krv....potom som volal o vysledky a ze mam hned prist ze mam moc vysoke leukocyty. mohlo to byt sposobene vracanim???? dva tyzdne dozadu som bol na kompletnej prehliadke vysledy boli ok

tatino2303

Dobry den, z manzelkou sa pokusame o spolocne dieta./kazdy z nas ma z predosleho manzelstva deti./2krat som bol na vysetreni v bratislave na GYN-FIV kde mi zistili vecsi vyskyt leukocitov a to 3krat10na ml.a druhy krat az 5 krat na 10ml.vraj som mal zapal mocovych cies a teraz ho mam este vacsi.lenze ja nemam ziadne problemi pri moceni ani nic podobne.co to moze byt??dakujem

fifka

Prosim o radu,robili mi vysetrenie KO a leukocyty mam 3,6,erytrocyty 4,06,monocyty 0,2.Caka ma v januari operacia dolnych koncatin-krcove zily.co to sposobuje nizke laukocyty,neuzivam ziadny liek a citim sa velmi dobre.dakujem