chcela by som sa spytat, ci moze alkohol nejako ovplyvnit ucinnost antikoncepcie. (lebo som počula že pri jej brani by sa nemalo napr.fajcit) dakujem:)
alkohol, cigarety a hak
drdola aspon ze si vesela ked uz si riadne blba :)
Ženy vy by ste nemali vôbec fajčiť-jedine nám mužom.
čafte možno je to od veci ale ja berem hak fajčim a pijem každy víkend ..:_) a zatial nič normálne žijem doktor mi povedal že je to vražedná kombinácia a este k tomu mám aj podváhu :D ale žijem takto už 3 rok a stále v pohode :) záleží od organizmu
Kvoli uprave menstr.cyklu som dostala aj ja HA. Bola som fajciarka, zistila som si vsetky informacie o vplyve fajcenia a v momente som prestala fajcit. Je to nieco hrozne a nebezpecne kombinovat spolu. A poviem uprimne, ze som dobrala platok HA a skoncila som aj s nou, citila som, ako mi meni telo a ja som uz nebola ja, nervozna, podrazdena, vsetko ma bolelo, spinila som.... Tak som s tym skoncila a ma to jednu dobru vec, som nefajciar.
minuly tyzden som bola u cievneho lekara lebo som zacala mat problemy a tak som sa zlakla ze to je od HAK ktoru beriem uz treti rok..a musim povedat ze po tom vsetkom co mi ten lekar povedal chcem vysadit antikoncepciu..a vraj kombinacia cigarety+HAk je smrtelna
Fajcenie zvysuje riziko vsetkych neziaducich ucinkov HAK ako je tromboza, rakovina, atd. Nemala by si fajcit, o to viac, ak sa chystas to uzivat dlhodobo. Ak sa nevies cigariet vzdat, radsej vo vlastnom zaujme inu formu antikoncepcie.
terz som pozerala v pribalovom letáku ze "budte opatrna ak fajcite lebo fajcenie zvysuje riziko zavaznych neziaducich ucinkov na srdce a krvne cievy pocas uzivania antikon.liekov..."
neviem ci znizuje ucinnost alebo zvysuje riziko rakoviny ale viem ze to nie je spravne,aj man gynekolog dobre ze ni zd*bal ked som opytala na cigarety
a prečo cigarety nie?znižuje to učinnosť alebo čo?lebo ja fajčim a teraz som sa trochu zlakla
alkohol mozes samozrejme s mierou a cigarety by sa nemali