Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

BIO strava, BIO potraviny...

Príspevok v téme: BIO strava, BIO potraviny...
mimuška

pred dvoma týždňami som sa nejak tak z ničoho nič rozhodla stravovať sa hlavne BIO produktami a navyše sa viac menej riadiť stravou podľa krvných skupín.Takže potraviny vhodné pre B-éčko a tie prevaže z bio výroby.neviem či je to tým že to prišlo nejak spontánne z presvedčenia ale musím priznať že mi tie "nezdravé "potraviny zatiaľ vôbec nechýbajú a to som sa celý život stravovala priam šialene..piate cez deviate..hlavný problém ale ktorý ma trápi je že musím za týmito potravinami cestovať do susedného mesta lebo v malých mestách takéto obchody nie su..ale snád to stojí za to.Chcem sa spýtať či ste tiež skúšali sa stravovať bio alebo sa dlhodobo stravujete?Pocítili ste nejaké zmeny?Začala som s tým aj hlavne kvoli tráveniu lebo som sa necítila dobre,problém s vyprázdňovaním a pod...Aké sú vaše skúsenosti prípadne recepty,rady...???Ďakujem za seriózne odpovede :o)

watermelon

stravovanie podla krvnych skupin je vymyslena blbost. Neexistuje ziadny antropologicky dokaz ze vsetci praveki ludia s jednou krvnou skup jedli to iste. Takisto neexistuje ziaden dokaz ze ludom skupiny 0 pomaha maso. Knihy D´Adama nemaju ziadne vedecke podlozenie, su to vymysly. Takisto ani co pise o strave nasich predkov nema ziaden vedecky podklad.Takisto pise blbosti aj o kromanoncoch. Skratka a dobre, bio je super, je to ta najlepsia volba co clovek moze spravit ak nemoze pestovat vlastne. Ale zeby jest podla krvnych skupin? Aj kravy maju rozne krvne skupiny a neviem o tom ze by jednej robilo a dobre trava a druhej kora stromov a tretej maso.

lost

BIO nie su drahsie. To je realna cena potravin.. Len neBIO (tj. geneticky modifiokovanie sracky) su lacnejsie..

To je ako zivy koncert versus hudba na CD..

Ve

a áno, bio veci sú podstatne drahšie, no človek si 3krát premyslí, kde dá korunu, minie menej ako pri kadejakých akciách

Ve

No ja som časom pozorovala, že mám prirodzenú potrebu siahať po bio veciach, ako je aviváž, či jogurt, kozmetika, čítam literatúru a sa mi otvárajú oči.

Ovocie a zelenina zakúpená v normal obchodoch ani zďaleka nedosahuje také percento vytamínov ako v bio produktoch, v mlieku nie sú hormony a podobne.

Pomaly prechádzam na bio veci, lebo keď budem stará, chcem mať pevné zdravie.
Keď je človek mladý, je mu akosi jedno čo je, pretože zdravie slúži, no som presvedčená, že sa to preverí celé vekom.

muculik

ja sa stravujem bio potravinamy uz dlchsiju dobu. Jem aj maso! nejedavam ho casto, pretoze je dost drahe, ale casto na to, aby som ho v tele mala dostatok. robim to hlavne pre to, aby som sa citila zdravsije a nezasipovala telo chemiou. snazim sa pouzivat aj prirodne prostriedky v domacnosti a kozmetiku na plet a telo. vsymla som si, ked pouzivam bezne prostriedky na upratovanie v praci, tak zacnem kychat s vyparov s prostriedkov. Snazim sa nepouzivat vonavky a len bio deodorant. raz do roka pre ocistu berim spirulinu, ktory je modrozelenej odrody rias. je to vydatny zdroj energie, obsahuje B12 a zelezo. Pri pouziti spirulini treba vela pit. na kazdych 22kg telesnej hmoty musite vypit 1l vody! telo potrebuje so seba vyplavit vsetky skodliviny. je to dobra ocista.

mimuška

no ventil to máš asi pravdu a ja kedže sa stravujem aj v práci tak je vylúčené aby som sa stravovala len BIO...ale kde je to možné tam sa to snažím nahradiť..ked sú napr.buchty tak sa odhlásim a doma si pripravím cestoviny a tie si zoberem...ale to sa mi tiež nechce každý deň a tiež by som to finančne nezvládla len ked je niečo fakt sladké,alebo knedle,omáčky,...proste si už vyberám čo zjem a za tie dva týždne sa cítim ľahšie,niesom preplnená ako som bývala aj ked som sa dajme tomu práve neprejedla..jem teraz pravidelne,častejšie ale rozumnejšie...vždy mi to robilo problém ale teraz to nejak ide samo :))