Chcem sa spýtať, či mi niekto neviete poradiť, často sa mi stáva, že mi opuchnú dlane z vnútornej strany, brušká prstov zväčšia svoju veľkosť tak, že dlaň neviem ani zavrieť a to isté sa mi stáva aj na chodidlách. Celé mi opuchnú ako keby boli doštípané od hmyzu. Je to dosť nepríjemné, myslela som si, že sa mi to stáva z tepla, ale je jedno, aké je ročné obdobie. Poraďte mi prosím, čo to môže byť.
Opuchanie končatín
Ja som to mal pred 8 rokmi, mal som zlé pečeňové testy , na 1,5 roka som úplne vysadil alkohol a postupne mi to prešlo, pred 3/4 rokom sa mi to vrátilo, zase abstinujem, už 2 mesiace nič, až dneska , keď som akurát našiel tento príspevok
ja som tiez vcera mala take ale dovodom je udrzanie soly a nasledne tekutiny v tele tak ziadneho boja stacia tie caje plus som sa zacala zaujimat o fazy mesiaca aich vplyv na nas organizmus a je akurat faza pribudajuceho mesiaca kedy su tieto priznaky typicke ....
Ak sa ti to stava len ked stojis, tak je to urcite slabe srdce.
Dovodov na edemy-opuchy som nasiel zatial 17 . Ja sa o to zaujumam uz vyse 10 rokov. Moje riesenie bolo ako som uviedol, lebo som zistil ze za tym neboli ziadne zdravotne, ale vek a gravitacia, ktora natlaci do noh privela tekutin do buniek s oslabenymi stenami a lymfaticky zvod zialbohu nepracuje proti gravitacii. Lymfa sa pohybuje len ucinkom pohybu svalov, nema pumpu ako krv.
Druhy najcastejsi dovod je nedostatocne pitie a nahromadenie vodu absorbujucich soli v tele(ozmoza).
A az potom prichadzaju rozne ine dovody, od hormonalnych az po zanesene ladviny a srdecne problemy.
Mas slabe srdce. Chod za kardiologom.
Prirodna mocopudna zmes je napr Water pill with potassium, obsahuje vytazky z mocopudnych bylin a draslika(aby telo nebolo pri moceni zbavene prilis draslika)
Ja si osobne nohy na noc podkladam vysokym vankusom, aby cez noc nahromadene tekutiny odtiekli .
Je problem si na to zvyknut, ja si ten vankus musim podlozit pod plachtu, inac by som ho v noci skopol. Ale pracuje to velmi dobre.
pi mocopudne caje ale myslim ze o par dni to uz bude v pohode
su to udrzane soli v tele teda aj udrzana voda a ak si mozes vsimnut tak aj menej chodis na wc a zle nedokrvenie koncatin aj celeho tela ..treba teda jest menej jedal s obsahom soli
Lieky neužívam žiadne okrem antikoncepcie, ale tú užívam už dlhšiu dobu, takže tá by to spôsobovať nemala. A zrejme to nebude ani alergia na potraviny, lebo mi končatiny opuchajú aj v dobe, keď práve nič nejem, teda úplne kedykoľvek, na ulici, v obchode, doma.
Neviem ci beries nejake lieky,ale naozaj to moze byt alergia.Ja beriem lieky na srdce,ktore viazu na seba vapnik a staci,ked vypijem pohar mineralky,ktora obsahuje viacej calcia a tak mi opuchnu ruky,aj nohy..Ked som to hovorila doktorke,tak mi povedala,nech nepijem mineralky..Takze mozes byt alergicka aj na nejake potraviny..