vysoke opatky

Aria

Tak ja zasa vysoke podpatky nenosim skoro vobec. Akurat vcera som vecer stravila nad podhinanim nohavic, pretoze dnes sa uz vsetky siju len pre vysoke podpatky. Obcas si ich obujem v lete k satam, alebo kostymu, ale potom ma este 2 dni bolia nohy. Takze u mna vyhravaju vsetky elegantne topanky bez opatku, a poviem vam ze je sakramentsky problem nieco take zohnat...:o)

johi

ano,ublizuje..a tak napr. chrbtici atd atd....na internete to urcite najdes,ale ublizuju....
ale to by museli byt vysoke.nie ze take 2-3-to v pohodke

baradu

vysoke opatky su sice pekne, ale zenam mozu sposobovat zdravotne problemy napr. v oblasti pohlavnych organov, nielen na nohach.
ide tam o zmenu taziska tela a teda o zmenu napatia roznych svalov, napr. panvovych.
ale zeny si aj koleno nechaju vrtat, aby boli pekne.

...

vyskoe opatky su fajn - nosim takmer denne topanky na opatkoch (95%), v lete v zime. Nejak som si tak zvykla na ne a uz nad tym ani nerozmyslam
aj ked niekedy sa snazim o zmenu, tak si dam topanky bez opatku

loli

Opätky sú super. bolia v tom nohy(teda aspoň mňa) ale aj tak súfajn. Mne sa v tom lepšie tancuje ako v teniskách

jajaja10

ak mozem za seba, ako muza, tak sa mi velmi pacia vysoke podpatky na zenskych nohach. Vtedy su nozicky take stihlejsie, litka krasne napnute a celkovy dojem je lepsi ...

opätky

Vždy som zbožňovala topánky na vyššom opätku.Vtedy je držanie tela také krajšie a aj kroky sú vlastne také krôčiky.Teraz som už doma ,nepracujem a odvykla som si.Nosím už väčšinou nízke,ale na plnom opätku.Vraj je to zdravšie,verím,ale noha v tom nie je až taká pekná.Ale všade píšu,že je to pre nohu lepšie,ked sa nenamáha na vysokom opätku.

lilliana

Mám rada vysoké podpätky to je také elegantné. Avšak spôsobujú deformáciu nohy a vybočenie palca. Preto je vhodné obuv počas dňa obmieňať.
A po dni na podpätkoch treba si dať perličkový kúpeľ na nohy s prísadou soli a nechať ich zrelaxovať.

iris

ja nosievam-tak 5-8cm.
vraj vznikaju krcove zily.preistotu doma casto lezim alebo sedim s nohami vylozenymi dohora.kompenzujem.