Syn mal pred mesiacom infekčnú mononukleózu,pri krvných testoch mu zistili zvýšené "GMT", ale cholesterol mal v poriadku. Ja som začala cítiť bolesti(tlačenie) pečene, pri krvných testoch mi zistili taktiež zvýšené "GMT",ale aj zvýšený cholesterol (6,5)a triacylglyceroly (4,37). Ako sa treba liečiť a čo je to "GMT"?
Pečeň
GMT je hepatalny-pecenovy enzym. ak je jeho hodnota zvysena, ide o chorobne stukovatenie pecene, cize nadmerne mnozstvo tukov. moze byt zapricinene alkoholizmom, dietnymi chybami-prilis tucne jedla dlhodobo, alebo niektorymi liekmi
Ahoj, mne tiež z krvi zistili mononukleózu ktorú som prekonala pred rokom. Zväčšili sa mi lymf. uzliny na krku a s dvomi mám stále problém. Chodím na lekárske vyšetrenia ako na klavír.
Hovorí sa že na pečeň je dobrý tvaroh teda nejaká 7 dňová kúra a na mononukleózu treba dodržiavať prísnu diétu na pečeň.
Tiež neviem čo mám robiť s tými uzlinami že vraj to je z toho ale sa mi nechcú zmenšiť.
Prekonal som to iste. Liecenie pyridoxinom a b kompexom nie je liecenie. Ved su to vitaminy. Mononukleozu sposobuje virus a nie bakteria. Cize liecia symptomy a cakaju ci clovek skape alebo prezije. Potom v peceni virus zostane a tichucko nici pecen dalej. Je potrebne vycistit pecen a to trva asi rok a viac. Samozrejme lekari tvrdia ze je to vyliecene a neprenasa sa. Ja som sa bohuzial dostal do kontaktu s clovekom (dievca) ktore ju prekonalo 2 roky pred tym ako som ju spoznal a stale sa to na mna prenieslo. Je sposob ako sa toho svinstva zbavit len to chce cas a postup.
pri mononukleoze je velmi zatazena pecen, preto treba prisnu dietu, pokoj, vyhybat sa telesnej namahe.
gmt je jeden enzym pecenovy, ktory sa stanovuje z krvi. ukazuje , ako na tom pecen je.
ja som mala tiez inf. mononukleozu a viem ze maliecili pyridoxinom, b komplexom a potom este aj nejakymi dalsimi tabletkami ale hlavne som musela dodrziavat prisnu dietu. cize nejest nic mastne, oddychovat, byt v klude, vela spat a podobne. ale hlavne prisna dieta!!! a s tym co je GTM ti nepomozem lebo to newiem:((