Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pečeň

Príspevok v téme: Pečeň
Zdenka P.

Syn mal pred mesiacom infekčnú mononukleózu,pri krvných testoch mu zistili zvýšené "GMT", ale cholesterol mal v poriadku. Ja som začala cítiť bolesti(tlačenie) pečene, pri krvných testoch mi zistili taktiež zvýšené "GMT",ale aj zvýšený cholesterol (6,5)a triacylglyceroly (4,37). Ako sa treba liečiť a čo je to "GMT"?

cid

Robili mi testy aj na markery (kedze mi nasli 7cm benigny nador,fokalna nodularna hyperplazia pecene,plus dva hemangiomy) a boli negativne...Testy vylucuju aj rakovinu aj cirhozu.Napadla ma este jedna vec, zvysene GMT moze byt aj pri problemoch so stitnou zlazou a na to ma netestovali.Ja uz neviem..Brala som kvapky REGALEN a vysledky sa nezlepsili.
SOm z toho smutna,ved mam len 21rokov a uz taku "divnu" pecienku...

RNG

Gamaglutamyltransferáza (GMT), je to enzym vytvarany v peceni.
Jeho vysoke hodnoty su pri cirhoze, rakovine a inych poskodeniach pecene.
Pri vysokych hodnotach je 85%(teda nie 100 percent) mozna rakovina a 65%(tiez nie 100 %) mozna cirhoza pecene.
V prdoslych prispevkoch som spsmenul co robit na pecen, preventivne by som to urobil, aj ked za neskorsie potvrdi, ze to bol len falosny poplach

Precistenei a regeneracia pecenovych buniek sa zide kazdemu, bez ohladu na kadejake cisla.
Nuz a extra tomu, kde tie cisla skutocne znamenaju nejaky problem, ci uz ho lekari nasli, alebo je zatial pre nich neviditelny.

cid

Aj ja mam zvysene GMt hodnotu,skoro 2nasobne..Nikto nevie preco.Nemala som nikdy zltacku, ani mononukleozu, proste ziaden zapal nikdy. Vsetky testy su dobre,okrem toho GMT.A nikto ma na to ani nelieci..Nemam ani cirhozu,ani tukovatenie pecene..Neviete z coho by to este mohlo byt?

zuzana z kosic

Mam odkaz pre "plamienocku". Zlte sfarbenie pokozky, ak pecenove testy su v poriadku, moze byt zvacseny - zapaleny pankreas, ktory tlaci na zlcovy vyvod z pecene a tym sa zlc, ktora sa tvori v peceni dostava z pecene do krvneho obehu a uklada sa pod kozou, moze to byt bud zapaleny pankreas alebo cysta/aj zlcovy kamienok, ktory tlaci na zlcovody. Najlepsie je dat si urobit krvne testy na pankreas a rtg zaludka s bariom.

RNG

Enzymaticke cistenie tela casto pomoze.
Na precistenie tela treba brat enzymy na prazdny zaludok.
Pri nedostatku energie stimulacia travenia a stimulacia vyroby energie(200-400 mg CQ 10)maju casto priaznive ucinky

plamienocka

Prosím vedel by mi niekto poradiť čo môže byť príčinou žltého sfarbenia pokožky u staršieho človeka ak údajne pečeňové testy sú v poriadku.Ocko je dosť apatický,schudol a býva mu zima.Ešte pred niekoľkými mesiacmi bol aktívny a plný energie.

RNG

Pecen treba cistit, havne u sportovcov so zvysenym spalovanim a extra stravou sa pecen zanesie skorej.
Spominal som protokol dr Berksona predtym.

persona11

Ja by som sa chcela opýtať,čo znamená zvýšený bilirubín v krvi (42), či to treba nejako liečiť, alebo stačí sledovať?Zistila som to u syna (16r) podľa nažltlnutých bielok v očiach, poslala som ho k lekárke a potvrdilo sa...Berie Pangamín, zožltnutie je raz viac,inokedy menej,je to vraj podmienené vyčerpanostou(je futbalista), rastom, pubertou,momentálnym vyhladovaním.Je to vraj len kozmetický efekt, niektorý ľudia to mávajú bez zjavnej príčiny...
Prosila by som , aby zareagoval aj RNG,