Dobrý deň, mám takýto problém. Asi pred mesiacom a pol sa mi medzi ukazovákom a prostredníkom na ruke začala vysušovať pokožka až nakoniec sčervenela a trochu popraskala. V lekárni mi na to povedali že je to pleseň tak mi odporučili CANESTEN. Natierala som si to ale výsledky skoro žiadne. Do dnešného dňa som stihla navštíviť niekoľko zahraničných krajín a všade kde som prišla, medzi prstami som nemala vôbec nič. Po návrate domov sa mi to vždy nepríjemne zhoršilo. Teraz si na to prikladám propolis a šťavu z cesnaku, čo nie je veľmi príjemná procedúra. No nevyzerá to dobre. Chcem sa spýtať či niekto nemal podobnú skúsenosť a či by ste mi nevedeli poradiť s čím to mám vlastne dočinenie a ako proti tomu zakročiť. Ďakujem.
pleseň???
no ja neviem čito bola plesen na rukách, aspon kožna mi to nepovedala , len mi predpisovala mastičky, a po par mesiacoch ma to naštvalo, a čitala som na nete ,že dobrá obyčajna vazelina tak som si ju kupila a pol roku trapenia mi to prešlo , skus to , za vyskušanie nič nedaš , ja som si ruky natierala furt a na noc som si na to ešte dala rukavičky, ktoré použivaš na farbenie vlasov aby som nemala mastné návlečky
...niekedy treba plesne liečiť aj z vnútra tabletkami a nie len potierať masťami.....treba zájsť na kožné....majte sa...
aká je príčina vzniku a aká prevencia?
Skús krém Lotriderm, ale je na predpis. Môžeš skúsiť doma robenú nechtíkovú masť. Kupovaná je nanič. Veľa zdravia želám.
Mne inak pomohol ten canesten. To prvé je drahšie, ale účinnejšie.
tiež by ma zaujímalo ako bojovať s plesnou, u mn akonkretne je to na nohách medzi prstami.