neviem zaspat

Príspevok v téme: neviem zaspat
bubuq

ahojte.. uz dlhsiu dobu mam problem niekedy zaspat..ked som unaveny velmi zaspim do 15minut..ale tak ked idem normalne spat mam problem a niekedy sa prevraciam hodinu, hodinu aj pol v posteli kym zaspim. a pritom som dostatocne unaveny..a pocitujem take pichanie pri srdci. mam aj zo srdcom problem vysetrovali mi ekg holterom ze v noci mam pulz nieco 40/min.. je to tym ?

kaja25

Jasne, rozumiem, nasla som si aj toho klaviristu. To su take tzv. komercaky a nemyslim len jeho diela, ale aj tie melodie. Napr. piesen Claro de luna je v skutocnosti Sonata Mesacneho svitu, ktora bola napisana pre jednu slovensku babu a jej autor je znamy Ludvig van Beethoven :-) Medzi klasikou najdes aj vazne veci a narocne na pocuvanie, ale aj krasne jednoduchsie a v originaloch a to iste aj opera ma plno krasnych melodii ktore chytaju za srdce a nie len take dramaticke vykrikovanie, coho sa mnohi desia ;-)Len to treba pocut to spravne.

joni_

no mala som na mysli take tie tazke skladby, zlozite, tazko sa vnimaju a pocuvaju, napr. Bachove organove koncerty atd... teda ak si hudobnik tak snad rozumies, neviem to tu teraz vysvetlit :))
Clayderman hra aj klasiku ale aj take odlahcene veci, je to sice klavir s orchestrom ale velmi dobre sa to pocuva

kaja25

Ved ale ten klavirista hra prave vaznu klasiku :-) Ludia casto pocuvaju vaznui hudbu a ani o tom nevedia a nemyslim, len upravy v modernej hudbe. Ani nevedia ako casto sa hrava v radiach napr. Bach a ini. Obcas je to prevzate, ale casto v telke ide aj klasika a okolie to ani nevnima. Casto su to voci nej len predsudky...To len tak, ked si pisal, ze tu nemusis..

joni_

no taka vsehochut, celkom tvrdy rock nemusim, ani ludovky a vaznu klasiku nie... ostatne podla chuti :)
najradsej zaspavam pri CD s piesnami zo serialu "Dotyk anjela" alebo Franta Nedvěd, alebo Lenka Filipova, Jana Kirschner....... alebo uplne najradsej farncuzsky klavirista Richard Clayderman - ma spustu skladieb napr. zname popularne piesne vo svojej vlastnej uprave, to najradsej pocuvam, v tom sa uplne stratim a nevnimam svet :)

joni_

ja mam taky overeny recept, ale nemusi fungovat u kazdeho.... ja casto nemozem zaspat, vtedy si pustim potichu moje oblubene CD, uplne sa zapocuvam do hudby a postupne ani neviem ako prestavam vnimat okolie a problemy... proste sa ponorim do hudby a zaspim ani neviem kedy
u mna to mozno funguje preto, lebo som milovnik hudby :)

kaja25

Cauko, ja som mala podobny problem, no u mna slo zrejme o psychiku. Pisala som sem a nejake rady boli. Skus kuknut v tomto fore na strane 5 pod nazvom- Preco nespim? Ale moze to byt mozno aj tym srdcom, neviem to vie skor lekar...