Anorexia?

Príspevok v téme: Anorexia?
uzlicek888

ahojte,potrebovala by som poradit,mam 174 cm a 55 kil,ja viem ze to nie je vela ale mala som pred rokom zdravotne problemy a schudla som 10 kil,no odvtedy sa nieco v mojom zivote zmenilo,stale mam pocit ze som tucna,ze by som mala schudnut,ked doma nie su rodicia tak vobec nejem aby som nepribrala,jedlu sa vyhybam aj v ich pritomnosti vyuzivam situaciu ked momentalne nikto nie je v kuchyny a akoze jem ale v skutocnosti si tam posedim 10 minut a nic nejem neviem chcem sa toho zbavit ale akosi nemozem nedokazem sa prinutit aby som uz konecne prestala mat take navyky,a ked nieco zjem mam pocit ze zradzam samu seba a davam si zakazdym zavazok ze to uz v zivote nespravim,ked vidim nejake baby tak si hned vsimam ci su tucnejsie ako ja a ked nie tak mam pocit ze uz nikto nemoze byt tucnejsi, neviem bojim sa toho ze som upadla do anorexie a neviem si s tym dat rady prosim kto uz nieco take zazil prosim poradte mi co mam robit aby som to zmenila aby som konecne zacala normalne zit a nielen cely zivot rozmyslat nad jedlom ktore si upieram prosim pomozte mi :-)))))

evalacho

Ahojte, tymto sposobom by som sa vam chcela prihovorit resp poprosit ci by ste sa nechceli anonymne antropometricky zmerat. Vedeli by ste presne ako sa vase telo vyvija, kolko percent tuku mate, ako by vase telo malo vyzerat na vas vek..pracujem na diplomovej praci Antropometricke ukazovatele pri PPP. Vase mena nebudu vobec pouzite, a praca bude zaslana do Anabell Bc. Viere Jamriskovej, s ktorou som komunikovala. Vysetrenie je zadarmo a neboli :) trva nanajvys 15 minut. Prosim ak mate zaujem ozvite sa mi na mail: evalacho@gmail.com
Dakujem vam vopred :)

evalacho

Ahojte, tymto sposobom by som sa vam chcela prihovorit resp poprosit ci by ste sa nechceli anonymne antropometricky zmerat. Vedeli by ste presne ako sa vase telo vyvija, kolko percent tuku mate, ako by vase telo malo vyzerat na vas vek..pracujem na diplomovej praci Antropometricke ukazovatele pri PPP. Vase mena nebudu vobec pouzite, a praca bude zaslana do Anabell Bc. Viere Jamriskovej, s ktorou som komunikovala. Vysetrenie je zadarmo a neboli :) trva nanajvys 15 minut. Prosim ak mate zaujem ozvite sa mi na mail: evelacho@gmail.com
Dakujem vam vopred :)

silvian

ahojte vsetci ja neviem ci vam pozitivum k tejto teme ja mam bulimiu uz 13 rokov a moja vaha je na 33 rokov 50kg ale prsia mam stale tie iste tak je to moc vidiet ked chudnem alebo priberam lebo ked ma nikto obcod 120 a skuchne je to dva krat tak vidiet ale nikto to nechape a mam cely zivot problem aj ked sa netajim ze tuto chorobu mam ale je tazke s tym zit a kazdy malinky problem liecim zvracanim a uz akutomatickym ale toto nikdo nepochopi len ten co to pozna ale nevyzeram zle len ja sa tak trestam a ked je problem tak mi to ide same nemozem spat ked nieco mam v zaludku ako pokracovat lebo ja sama neviem a uz aj lekarov som vyhladala ale tako by som mala tam aj nocovat a teraz momentalne riesim rozchod a strata zamestnania a a neviem ako dalej a chudnem a nikto si to nevsima lebo moja vaha ide hore a dolu a takto sa trapim uz roky ako ist dalej???

uzlicek888

dot velmi pekne dakujem za zdvihnutie sebavedomia ktore som tak potrebovala :-)))))som velmi rada ze ste sa vyjadrili k mojej teme a budem sa snazit si vziat vsetky vase slova k srdcu este raz vam vseetkym DAKUJEM :-))

dot

Ahoj... uplne ta chapem, lebo poznam ake to je. Na jednej strane chces prestat a normalne zit a na druhej sa nechces vzdat tohto problemu. Zakladom vyliecenia je CHCIET sa naozaj vyliecit. A to aj za takych okolnosti, ze pravdepodobne zo zaciatku priberies. Ale budes zdrava, a zdravie je predsa najdolezitejsie. Takze, zacni tym, ze vyhodis vahu. Alebo ju proste schovaj do postele ci inak sa jej zbav. Potom pristup k zrkadlu a skus si povedat "Som pekna" ci "mam naozaj dobru postavu". Zvysis si sebavedomie a tak sa budes pacit aj druhym. Potom zacni normalne jest. Je dost mozne ze zo zaciatku budes mat velku chut sa prejedat, hlavne toho co si si doteraz odopierala. Skus sa neprejedat, jedz vsetko s mierou. Najdolezitejsimi zlozkami potravy by mali byt obilniny, mliecne vyrobky, ovocie a zelenina. Kazdy den si daj kludne porciu masa a sladkost. Jedz hlavne pravidelne a zaludok sa ti postupne roztiahne a zrychly sa metabolizmus. Pocet pribratych kil bude zanedbatelny, aj tie sa zrejme stratia lebo sa ti zrychli metabolizmus (poznam vela takych bab co nejedli a ked zacali jest pravidelne este schudli). Hlavne sa NEVAZ, dbaj na to ABY TVOJE TELO MALO VSETKY ZIVINY A NECH VAZI KOLKO CHCE, TEBA TO NEMUSI TRAPIT :-) Vyborne je najst nove zaluby v sporte, tanci ci inom umeni :) Chod vela von, do spolocnosti a jedlo proste neries. Zivot je len jeden tak naco si ho nicit? A poradim ti - z udravovanim zacni CIM SKOR! Lebo inak to po anorexii (ktoru skutocne mas) zostanu nasledky na cely zivot (poskodene klby, kosti, organy, neplodnost atd).

uzlicek888

no mam o tri mesiace 20,presne toho som sa bala ze som anorekticka nechem to ale akosi to neviem ovplynit neviem uz co mam robit ja chcem normalne zit a nie znicit si zivot v nemocnici

marlin

ahoj!ja som marlin..aj ked to nie je moje skutocne meno,len nechcem aby ma tu niekto z namich nahodol spoznal,lebo sa chcem zdvoverit s tymto problemom ako je anorexia...bojim teda hanbim sa im to povedat,lebo som len na zaciatku anorexie takze by sa mi len vysmiali do oci...a preco si myslim ,ze som len na zaciatku aj ked to pomaly trva dva aj pol mesiaca? lebo nie som dostatocne chuda na anorekticku...a ze preco si myslim ,ze mam teda anorexiu? ja si to celkom nemyslim ,ale vsetky priznaky naznacuju tomu...mna to ani pravdupovediac netrapi,ze ju mam skor naopak..vsak kto by nechcel vyzerat tak stihlo ako tenka palica? kazdy by podla mna chcel ,len nema na to silnu volu dokazat to..skor ma trapi uzkost,depresia,zufalstvo,samota a to vsetko koli tomu,ze som viac precitlivena a nervozna..uz to pomaly kazdemu lezie na nervy...vsak uz ani pomaly nemam ziadnich kamaratov a rodina ta ma este podporuje k tomu aby som nejedla..nedavaju to tak najavo ,ale inak a to napr. tak ,ze mi povedia..naco si si kupila take uzke nohavica vsak to neobleces ..pritom som ich skusala a boli dokonca trochu aj volne..a to nie je vsetko co ma trapi je to omnoho viac...keby som to mala vsetko vypisat tak to by som tu potom bola az do druheho dna a to sa mi fakt nechce...ak sa teda chcete viac dozvediet a poradit mi tak mi piste na moj nick na pokeci ktory sa nazyva casting99(aj ten ma dost zrujnoval)

bgfbfcbc

Ano. Máš anorexiu. A je to dosť vážne. Možno nemáš zatiaľ takú nízku váhu ako zvyknú mávať anorektičky, ale už je to podváha!!! A zaqchvílu ak s tým neporestaneš, tak budeš mať 45 a to chceš??? aby ti trčali všetky kosti, prestala si mať menštruáciu, vypadávali ti vlasy a zuby, bola si unavená a nakoniec si skončila na hadičkách alebo si umrela??? predpokladám že to nechceš, a som ochotná ti pomôcť. Prešla som anorexiou a viem aké to je peklo. Aj to viem že sa vidíš ozaj tučne, aj ked si chudučká. Chceš vedieť na čo som ja padla?? Na 40kg a 171cm. A trčali mi všetky kosti, nevládala som, padali mi vlasy a potom som strávila v nemocnici 2 mesiace, pretože som mala zápal na chrbte. A prečo???? NO pre nedostatok vitamínov. Jesť sa MUSIí!!!!! Bez jedla by sme nežili, jesť je prirodzená vec. Nepovedala si vek ale ak máš menej než 18 tak je to ešte nebezpečnejšie. potom odpíšem.