kto sa naozaj vyzna?? chudnutie s cvicenim

Príspevok v téme: kto sa naozaj vyzna?? chudnutie s cvicenim
bibinka

zdravim vas...
ospravedlnujem sa ze tuto temu zakladam druhy krat, ale dala som ju predtym do zlej kategorie...

je tu kopec dobryych aj zlyych rad, samozrejme kazda s dobrym umyslom sa ceni :)

ale mam fakt problem a ak by sa vyjadril niekto kto sa ozaj vyzna, budem neskutocne rada...

mam 100 kil, vysku 168... endokrinologicka mi dnes povedala ze musim schudnut na 68 kil...
je mi to jasne, nicim sa neobhajujem... sice nejem nejak vela ale nemam ziaden pohyb...
cize aj moja kondicia je hlboko pod bodom mrazu...

akym cvicenim je dobre zacinat? financii na fitness centra moc niesu, tak skor nieco "prirodne" alebo tak...

a ak by ste vedeli odporucit konkretny plan cvicebny tak by som bola ozaj neskutocne vdacna :(

mesy

bibinka:
Skus zacat s bicyklom...ked sa da este teraz. A cvic zo zaciatku dakych 15min. denne.odvaz sa raz za tyzden-ak budes poctivo cvicit postupne min. tých 20min. a bicvajk daku hodku!tak za dva mesiace mas nejakých 8-9 kil dole......netreba ziadne drasticke diety. Skus radsej spevnit svalstvo a dat tuuk het!Prajem vela stastia!!=))

lalalalalala

jednoznacne drzat prisnu dietu a cvicenie...dieta:zelenina a ovocie,obmedzit vyprazane jedla,obmedzit prisun sacharidov na minimum a pri takejto vahe by si mohla ist do lekarni a tam si zobrat nejaky spalovac tukov...spalovace tukov niesu to ze \\\"zerem kolko chcem a chudnem\\\" ked to skombinujes s dietou a cvicenim je to dobra kombinacia...a jednoznacne beh,alebo ked nevladzes bezat chodenie ale na väcsie vzdialenosti...a cvicenie doma ako brusaky,kopanie do vzduchu to je samozrejmost...no proste nejake spalovace dieta a cvicenie a das to dolu...ale musi ti na tom velmi zalezat a pravidelne to robit...

lalalalalala

jednoznacne drzat prisnu dietu a cvicenie...dieta:zelenina a ovocie,obmedzit vyprazane jedla,obmedzit prisun sacharidov na minimum a pri takejto vahe by si mohla ist do lekarni a tam si zobrat nejaky spalovac tukov...spalovace tukov niesu to ze \\\"zerem kolko chcem a chudnem\\\" ked to skombinujes s dietou a cvicenim je to dobra kombinacia...a jednoznacne beh,alebo ked nevladzes bezat chodenie ale na väcsie vzdialenosti...a cvicenie doma ako brusaky,kopanie do vzduchu to je samozrejmost...no proste nejake spalovace dieta a cvicenie a das to dolu...ale musi ti na tom velmi zalezat a pravidelne to robit...

majka_

prosim ta... myslis, ze ja vyzeram v plavkach ako modelka? a co moja mamka? poradim ti, ze ak nemas cele plavky, tak si ich kup. a inak... myslis, ze pod vodou je niekto, kto ta bude lupou sledovat, ako vyzeras? pozri sa. ja som nevedela nikdy plavat a bala som sa toho. neviem preco. ale zrazu som prisla na bazen a vies, kto tam bol? jedna pani, ktora plavala a ked nemala 130 kg na svoju vysku, TAK ANI KILO. a bola taka nizsia. ale to bol len moj odhad, lebo skutocne bola velmi obezna. este by som povedala, ze viac nez moja mamka a to uz je co povedat. mamka je vysoka nejakych 165 cm a ma 102,5 kg asi. takze asi tak. neboj sa ukazat v plavkach. ved nejdes plavat o preteky ani na modnu prehliadku, ale robis to pre seba. a ver, ze tam nikomu nezalezi na tom, ci tam prides napr. ty alebo ja alebo nejaka modelka z Playboya :o).

bibinka

samozrejme ze necakam ze to bude za mesiac :)
a neplanujem ziadnu dietu, len upravu stravovania, skratka pravidelne jest mensie porcie (s cim som mala problemy lebo som jedla mozno raz-dvakrat ale skoro plny tanier)...

zeleniny som jedla dost aj doteraz a maso jedavam len kuracie a morcacie tak s tym problem nemam... a sladkost maximalne raz za tyzden takze toho sa nebojim...

len to cvicenie :(
aj ja chcem chodit plavat, plavanie som milovala a milujem ale teraz mam komplexy sa niekde ukazat v plavkach :( tie kila a aj strie a tak...

zatial asi zacnem rychlou chodzou a bicyklom, ked si ako tak zlepsim kondicku tak mozno neco ine...

majka_

moja mamka schudla zo 109 na 102,5 trosku drastickejsou dietou. ale necvicila. teraz spolu chodime plavat, na drasticke diety kasleme tak akurat. mamka sa naucila dokonca spolu so mnou plavat, lebo sme to ani jedna nevedeli. my to nevnimame ako sport alebo ak nejaky pohyb, ale vnimame to ako zabavu. kdesi som citala, ze plavanie je jeden z najlepsich sportov, kde mozes schudnut. ani ja nemam moc penazi na fitnesko, ale tych 500 sk za pernamentku do bazena som dala. mam tam 10 vstupov a vydrzi mi take asi 2 tyzdne. si myslim, ze 1000 sk na mesiac neni az tak vela, vzhladom na to, ze som za pernamentku do fitneska casto krat zaplatila aj 700 sk za 10 vstupov a napokon ma to prestalo bavit. ale plavanie ma velmi bavi a citim sa ako ryba vo vode :o). na chudnutie je velmi dobra aj 90-dnova dieta. podla mna sa to len vola dieta, ale v skutocnosti je to delena strava. ale myslim si, ze ak chces drzat tuto dietu, mala by si kombinovat ju aj s cvicenim a tak schudnes viac. nemozes samozrejme cakat, ze tolko kg, kolko potrebujes schudnes za mesiac :o). ja potrebujem tiez schudnut. vazim 75 kg a meriam 178 cm. chcela by som schudnut zatial na 68 kg.