Ahojte radcovia :))
Chcela by som zhodit par kg, ale v poslednej dobe mam neskutocnu chut na sladke...ale nenormalnu, neviem byt bez sladkeho dlho, dva tri dni vydrzim a potom zjem celu cokoladu, co s tym? Mate nejake rady ako sa vyhnut chuti na sladke?
A mam este jeden problem, mala som PPP a mam velmi spomaleny metabolizmus od tej doby, viem, ze na urychlenie treba pit vela vody, ved aj apijem :)) ale ak mate niekto este nejaku inu radu, tak sem s nou...ale nie tabletky, tomu ja neverim...
Vdaka za rady :)
chut na sladke - co s tym?
Ahoj cokoholi,
mne osobne pomaha tato vecicka:www.stacker2.sk. Vyriesi oba tvoje problemy nastartuje metabolizmus a aj ked som neverila mam mensiu chut na sladke ako predtym. Vyskusaj a sam uvidis.
to poznam: a ja este aj rada peciem...ale ked neviem si dat jeden-dva kusky kolacika...ja musim spratat tak stvrt plecha :))...ale chcem so sebou nieco robit, lebo ist z extremu, ked som nejedla nic do extremu - zjem vsetko co mam v dohlade, nie je dobre...no a dnes som opat podlahla cokolade...ale teraz papam pekne melon a na vecaru si dam jogurt...slubujem...
cokoholik: veeeelmi dobre poznam, co je nenormalna chut na sladke. ja uz aj pravidelne jem, aj pijem, dokonca aj kj mam dostatocny prijem. len mi to nejako nepomahalo. takze som to spravila tak, ze si v tych pravidelnych intervaloch davkujem aj nieco sladke, napriklad na desiatu si dam nektarinku, poobede tiez, ked je treba, aj na veceru. (to by sa pri chudnuti moc nemalo, ale tak lepsie ako potom zozrat vsetko dobre a sladke :)) a celkom to u mna funguje, dokonca aj napriek obcasnemu prehresku (tak dvakrat do tyzdna, kolac s cokoladovym kremom, jaaaj, hanbim, hanbim :)), tak vaha ide dolu...
axenlonka, vdaka za rady :) Chrom som jednu dobu uzivala, aj s vlakninou, ale priznavam, ze to moc nepomahalo... Na pohyb zial nie je moc casu, v robote len sedim a vs kole nanajvys tak beh po fakulte :P
chuť na sladké býva občas spôsobená aj nedostatkom chrómu, to nemôže byť tvoj prípad? no ak ťa prepadne už naozaj obrovská chuť na sladké, nepotláčaj ju a snaž sa siahnuť po nejakej zdravšej náhrade ako napríklad čokoláda s čo najvyšším percentom kakaa, nízkoenergetická sušienka, sušené ovocie alebo samotné ovocie:)
a k tomu metabolizmu - je samozrejmé, že po prekonaní PPP sa tvoj metabolizmus spomalil, no ak opäť nabehneš na správny režim, postupne sa to zlepší. základom je pravidelná strava, ktorá tvoj metabolizmus zrýchli. čiže 5 až 6 krát denne a to v pomerne pravidelných časových intervaloch, pekne rovnomerne rozložených na celý čas bdenia tak, že posledné jedlo by malo byť zjedené asi dve až tri hodiny pred spaním. naozaj je veľmi dobré aj pravidelné pitie, ktoré praktizuješ, v tom aj naďalej pokračuj. no a nezabúdaj, že veľmi dôležitým prvkom je aj pravidelný pohyb. veľa šťastia:)