Ahojte. Už asi 2 mesiace sa liečim. Mám problém pri močení. Nič ma nepáli, nereže, nemám krv v moči. Len vždy na konci ma zabolí. Navyše ma to niekedy bolí aj pri obyčajnom sedení. Niekedy aj akoby svrbí. Teraz mám už pocit, akoby to bolo v tom zhybe, ktorý sa nachádza hneď vpredu, pred pyskami, pred vchodom do pošvy. Niekde vo vnútri. Neviem čo mi presne je, lebo urológ povedal, že mám netypické príznaky, ale naposledy mi kultiváciou zistil prítomnosť kožnej baktérie Staphylococus sp., tak mi dal Sumamed. Okrem toho som nedávno bola aj u gynekologičky, lebo ma nezvyčajne boleli vaječníky. Povedala mi, že to vyzerá tak, akoby už doznel zápal pravého vaječníka a nasadila mi lieky, ktoré pomôžu aj na mechúr aj na vaječník. Ešte stále ich užívam, ale mám aj tie nezvyčajné pocity. Už neviem, čo mám robiť. Urológ povedal, že mi to asi prechádza zo ženskej strany na močový mechúr. Ja mám pocit, že som najprv mala problém s mechúrom. Neviem, či mám podráždený mechúr od sexu, alebo čo. Mali ste niektoré podobný problém????? Myslíte, že budem dakedy v poriadku????
Urologický/gynekologický problém?
No ja sa tymto problemom zaoberam (bojujem) uz 7 rokov... Moze to mat suvis s milovanim.. 90% to tak je. Pri styku sa namasiruju bakterie prirodzene sa nachadzajuce v posve (v malom mnoztve - e.coli, entheroccocus) do rurky mocovej a tam zacnu potom robit problemy.. Nikto zatial nevie preco u niektorych zien tie problemy vznikaju a u inych nie. Da sa tomu celkom dobre predchadzat primeranou hygienou (nie prehnanou - dochadza potom k rovnakemu efektu)a vycikanim PRED a PO sexe.. Zeny ktore sa s tym stretnu zo zaciatku podcenuju tuto skutocnost (aj ja) no casom po utrpeni a bolestiach dozreju a zistia ze je jednoduchsie "cikat na povel" po sexe ako potom hltat tabletky. Ja som ten problem mala snad 5 rokov kazdy mesiac kazde dva,.. teraz uz nemam drasticke zapali 2 roky. Ostali mi vsak neprijemne pocity pri cikani lepsie povedane po cikani.. akoby ma palili male pysky (nie vsak vzdy iba ked mam koncentrovanejsi moc trebars rano). Tak isto ked nejdem dlhsie cikat tak ma akoby pali posva. Kultivacie su vsak v poriadku :) (gynekologicka ma ma uz za hypochondra) No ale za posledny mesiac som prisla zas na jednu vec. Probiotika som doteraz hltala v nadmernych mnozstvach, ale kedze mi jedna lekarka povedala ze aj premnozeny laktobacil v creve nie je bohvie co, tak som sa rozhodla ze tu kapsulu otvorim a nasypem na povrch posvy (kedze vo vnutri ma to neboli) Dokladne som si precitala zlozenie nachadzali sa tam len dva druhy laktobacila a nic viac (ak su tam aj ine latky uz by som si to do posvy nenasypala) Vzdy vecer si tam jednu teraz dam a asi po troch dnoch som pocitila ulavu, a po dlhom obdobi som sa zasa citila zdravo. Fungujem tak uz druhy tyzden a este dva vydrzim a potom to sypanie obmedzim len po styku. Dam vediet ako som na tom ako mi to pomoze a ci mi to neublizi.. Tak sa zatial majte. Pa
ahojte, tak si tu čítam vaše príspevky a zisťujem že aj mňa trápia podobné problémy.Už druhý deň chodím neustále cikať, najskôr sa mi uľaví no na konci to nepríjemne zabolí. Na toaletu musím chodiť až príliš často( nevydržím viac ako 40 minút)pritom vždy ide iba o malé množstvo moču.Myslím, že to má nejakú súvislosť s posledným sexom, ale nie som si istá. Prosím poraďte mi čo by mi pomohlo a či mám ísť skôr gynekológovi alebo urológovi. Ďakujem
Ahojte, aj ja mam podobny problem ako vy. Ak mozem poradit na tie priznaky po styku, tak mne pomaha silikonovy lubrikacny gel. Treba aplikovat na sliznicu a aj na vonkajsie rodidla. Urobi to taky filter, co zabrani mechanickemu podrazdeniu, takze potom by sa tie neprijemne pocity nemali opakovat, ak mate vsetky vysledky negativne. Jediny, ktory mi lekar doporucil je hypoalergenny silikonovy gel, ktory si objednavam na doer@centrum.sk. Tak, prajem vela zdravia :)
neviem ci to ma nieco spolocne s milovanim, ale fakt je ze ja to mam teraz prvy krat, tak asi ani nie... bavila som sa o tomto probleme s kamaratkami a zhodli sme sa ze to bude asi zapal mocovych ciest.inak si to neviem vysvetlit. ze mas problemy s cikanim po milovani je mozno len podrazdenie.
angela mozem sa nieco spytat?zacnes mat problemy po milovani?lebo som na tom podobne. nikdy som nemala problemy s mocovymi cestami,ale vzdy ked spolu s priatelom spime uz na druhy den mam pri cikani problemy.ale trva to dlhsie ako tyzden.nebavi ma stale chodit k doktorovi aby mi predpisal nove antibiotika... rozmyslala som ci to moze mat s milovanim nieco spolocne,lebo nachladnut som nemohla nikde...dik
Ahojte, citam Vase prispevky...a mam presne rovnaky problem.. ale ja to mam asi len tyzden.presne tie pocity pri moceni ako ste pisali..najma na konci a tiez musim chodit castejsie.permanentne mam pocit ze mi treba ist na malu a pritom vzdy vymocim len male mnozstvo mocu.mam pocit ze to moze byt podrazdenie z milovania, ale vobec som si nie ista, dufala som ze po par dnoch to prejde same..vytok nemam ziadny ani zapach. prosim co mi radite?dopredu velmi pekne dakujem.
tak ja som dnes volala ohladom vysledkov a vraj je vsetko uplne v poriadku moc je cisty aj krv v poriadku aj oblickove testy.ODlahlo mi a citim sa uz super,stale pijem litre cajov nielen urologicky a aj vela vody-vraj sa ma pit vela tekutin.Pocas liecby antibiotikami som si kupila aj Prolaktiv-je to fakn,je to akoby zmes vitaminov a probiotickych kultur na ochranu prirodzenej mikroflory,pretoze niektore kamaratky ktore mali taky isty problem ako ja sa stazovali ze potom mali silne vytoky...ja zatial nastastie nic.No este stale neni som uplne pokojna lebo cakam este na vysledky od gynekologicky.Takze tak,je to naozaj ako kolotoc...
Ako tu sledujem vaše príspevky, vidím, že nie som sama. Na urológii mi kultiváciou moču zistili najprv kožnú baktériu Staphylokoka, ktorá bola premnožená a dali mi Sumamed, na počudovanie pri ďalšej kultivácii asi o tri týždne neskôr mi zistili zas Enterococa, pričom Staphylokok tam už nebol. Tak teraz na toho Enterekoka berem Ofloxin, ale ešte aj tak mávam tie zvláštne pocity, hoci nie také intenzívne ako na začiatku. Ešte ma čaká ďalšia kultivácia moču. Bola som aj na sone malej panvy a vaječníky a všetko mám v poriadku. Akurát zajtra chcem zistiť výsledky gyn. kultivácie. Tak som zvedavá, čo sa dozviem. Dúfam, že už nebudem musieť brať ďalšie antibiotiká:/