Hodgkinov lymfom - forum

Príspevok v téme: Hodgkinov lymfom - forum
marusa

Ahojte,
hladam ludi, ktori sa liecia alebo sa liecili na Hodgkinov lymfom, aby sme si mohli vymienat skusenosti, rady, dolezite informacie, alebo len tak si pokecat. Ja som sa liecila pol roka, brala som 6 cyklov chemo a 15 x radio, choroba ustupila do uplnej remisie. Odvtedy mam stale nejake zdravotne problemy, znicili mi imunitu, ale postupom casu sa to lepsi. Pocas liecby i po nej som mala k dispozici velmi malo informacii, v podstate len tie od lekara-onkologa. Postupom casu som a dopracovala k roznym kniham, konzultovala s lekarmi, ktori mi odporucili aj prirodne doplnky na podporu liecby. Bola by som rada, keby ste sa ozvali, ci uz ste priamo pacienti, alebo pribuzni, ci priatelia, pretoze viem podla seba , ze dialog a to, ze clovek vie, ze nie je sam, velmi pomaha. Prajem vsetkym vela zdravia a trpezlivosti. Marusa

Súvisiaci obsah

damian

Presne tak, o termine "MISDIAGNOSIS" onkologia mlci ako taka ryba. Nebudem uz ani spominat, kolko zien prislo o prsnik alebo sa podrobilo tazkym liecbam, na zaklade nespravnej diagnozy. Deje sa to na dennom pase. Pisal mi otec, ktory ma syna na onkologii. Povedal som mu, nech daju urobit vysetrenie na plesne. Doktori odmietli. Otec vzal syna na mikroskopiu tmaveho pola, kde doktor nasiel obrovske mnozstvo plesni. Takze tak.

radca

Maruska,

v prvom rade si musis uvedomit, ze o svojom zdravi royhodujes sama. To co pisu lekari o uspechoch liecbi v novinach a casopisoch je teoria. Prax je uplne ina. Len diagnostikovat tuto chorobu vyzaduje obrovske skusenosti, ktore mozno u nas lekari na Slovensku ani nemaju. Dovolim si dokonca tvrdit, ze mnoystvo ludi na Slovensku, ktori maju tuto diagnozu od lekarov, trpi uplne na nieco ine. Ja ti mozem doporucit dietu s vylucenim vzrobkov obsahujucich lepok a psenicny skrob a takisto vzrobkov obsahujucich mliecne bielkoviny, laktozu a cukor. Tieto samotne sposobuju v nasej strave upchavanie lymfatickeho systemu az na neunosnu mieru. Dalsimi prispievatelmi su plesne, ktore ziju v traviacom ustroji, ktore lzmfu velmi zanasaju. Preto treba proti plesniam bojovat. Pravda o povode roznych nemoci je casto ovela jednoduchsia, ako sa uvadza v lekarskych knizkach.

damian

A teraz, myslim, prejdeme k Maruskinej otazke. Maruska, ako som napisal v diskusii na lymfomhelp.cz nastartovanie imunity nie je len zalezitost uzivania imunostimulatorov, ale je to komplexny dej. Ak z akehokolvek dovodu nechces, alebo nemozes zajst k Dr Molnarovi, a ani sa necitis na to, aby si sama zacala s napravou imunity, zajdi aspon k dobremu a rozumnemu imunologovi.

damian

Lek, toto je stara znama, asi komunisticka, pesnicka, ze "nestaraj sa do mojej prace". Toto zvyknu poniektori lekari hovorit pacientom, akonahle sa zacne prilis vypytovat, zistovat, pytat sa na dovody tej-ktorej liecby, vysetrenia a tak. Ak pacient konfrontuje, lekar zacne hrozit, manipulovat a pod. Tato doba ale pomaly konci, pacienti su coraz viac vzdelanejsi, maju informacie, zacinaju VIDIET do politiky mediciny, ktora ma korene v Rockefelerovom farmaceutizme.

damian

POZOR, ja, ani MY, nehanome vsetkych lekarov, ani celu konvencnu medicinu! Snazime sa poukazovat na BLUDY, ktorych je viac, nez PRAVDIVEJ, SKUTOCNEJ A NEZMANIPULOVANEJ VEDY.

damian

LEK, preco neupresnis, ze za 85 az 90% vyliecenych sa pokladaju pacienti, ktory nerelapsovali a neumreli v lehote (ja tomu hovorim zarucna doba onkologie) 5 rokov. A co ti po zarucnej dobe??? Totiz, po piatich rokoch casto nastavaju aj relapsy, aj vazne komplikacie z otravy chemoterapiami. Samozrejme, mnoho ludi podlahne po 5 rokoch na infarkty, znizenu imunitu, na choroby z plesnovych latentnych infekcii, na choroby stitnej zlazy. Tomu vsak onkologia statisticky hovori "VYLIECENI PACIENTI"? Vylieceni a mrtvi? Mam kolegynu, tiez zdravotnicku. Je z Mauricia. Jej mama umrela v 6. roku po ukonceni liecby. Je povazovana za vyliecenu a takto sa zaapise aj do onkologickych statistik. Tieto FAKTY su zarazajuce, ak si vezmeme do uvahy, ze lymfom nie je zhubny nador a je lahko liecitelny.

lek

Damian, mozno by si mal trochu ubrat vo svojich utokoch na lekarov. Ja si robim svoju pracu a robim si ju dobre a hlavne o nej nepochybujem. Dolezite pre mna je, ze moji pacienti ziju a po liecbe sa vratia do svojho normalneho zivota.Nestudoval si medicinu, tak ti neprinalezi sa vyjadrovat k tomu kto a co a ako sa tam uci. Ja sa do tvojej prace nestaram ani ju nehanim. Nebudem tu diskutovat o tom ci HL je alebo nieje zhubne ochorenie, viem o tej chorobe totiz prilis. Ty si nevidel pacienta, ktory na tuto chorobu zomiera, tak sa prosim k tomu nevyjadruj ako sa ma liecit. Nasimi postupmi vyliecime 85-90% (ak pocitam vcasne aj pokrocile stadia spolu, vcasne stadia vyse 90%. Toto forum by nemalo byt zneuzivane na osobne utoky a osocovanie, tu ludia hladaju pomoc.

damian

...Vcera som na nasej stranke zverejnil email studenta mediciny. Okem ineho, napisal tieto zavazn slova:
"...Dať spravne nutrienty nasmu telu a telo nechať „pracovať...“ Niet sa čudovať že existuje tolko chorob, ved sa pozrime v akej spoločnosti žijeme, v akom prostredí a neposlednom rade ako sa stravujeme.

Ešte sa vrátim k tomu že prečo su lekári striktne proti alternativnym spôsobom liečby.

Predstavte si že 6 rokov do vás hustia na lekarskych školach alopaticke a ortodoxné principy,

Akokeby vam stale hovorili toto je zle a toto nie je dobré, tak samozrejme že väčšina tomu aj uverí,

Je to taký uzavrety kruh alebo ako taky domino efekt.

Ako mi jeden velmi dobrý priatel a zaroveň spolužiak povedal, ked sme sa bavili o lekároch a farmacii:

Ako jeden primar nemenovaneho onkologickeho oddelenia prišiel za jeho znamym, ktory sa venoval Alternativnym sposobom liecby, a kde mu vravel: „ počuj moja mama dostala rakovinu, porad mi Ako ju mam vyliečiť?“ a On na to „čo Radio- a Chemo-terapia?...“

Doktorova odpoved bola asi takato “V živote by som nedal moju mamu podstupiť tieto postupy“

No možme uvažovať o jeho vnútri a o jeho postoji k pacientom, a že sa stava asi akymsi vrahom ak si je vedomý rizik ..."