Ahojte:)
Tak, mna by zaujimalo, co zvyknete zjest po cviceni, aby sa vam obnovil svalovy glykogen= vycerpany cukor. Citala som, ze je najlepsie zjest nejaku sladkost do 2 hodin, kedy je synteza okamzita. Ale ked ja nemam chut na sladkost po cviceni skoro nikdy, resp. malokrat:/ ale niekedy si dam... je vhodne aj ovocie? Fruktoza sa ako ketocukor rozklada pomalsie...
Tak ako je to s vami?
Obnova svaloveho glykogenu po cviceni
lenulko ale dotycnej osobe nejde o to aby schudla ale o to aby sa urychlila regeneracia svalov po treninku a protein sa tam dava, pretoze zaroven glukoza odprevadza bielkoviny priamo do svalov. Ten protein sa tyka skor kulturistov ako nejakych kondicnych sportovcov.
hned po cviceni vypijem napoj, zlozeny z rychlo vstrebatelnych (srvatkovych) proteinov a cukrov.
kedze sa pytas na cukor a svalovy glykogen, vhodna je napr. glukoza.
preboha toto nemyslite vazne tuto stranku...tu su neuveritelne bludy...ked niekto nevie nic o danej teme tak nech neradi ... nie ze mne sa zda ze som pocula ze brat mojho syna z tretieho kolena vravel ze ked pride majka z gurunu tak spalite o 20 kalorii za hodinu viac..co ste tu uz v megapiči?
Ja som počula, že po cvičení je vhodné zjesť banán.
Fruktoza neni vhodna po cviceni ale glukoza je vhodna, pretoze sa bleskovo dostava do svalov ako glykogen.
tak tomuto sa moc nerozumiem, ale ja po cviceni nejem nic. pocas cvicenia vacsinou iontove napoje a to je vsetko. pride mi to zvlastne, ze by som si mala dat po cviceni nejaku tu cokoladovu tycinku :))) ved tolko kalorii ani za tu hodinku v posilke nespalim :)akurat viem, ze po cviceni by sa nemalo jest maso.
Su vhodne aj strukovinove bielkoviny ako klicky fazule mungo a pod.?