Caute,niekde som citala ze solarium pomaha zbavit sa flakov po atopickom ekzeme.je to pravda? na ruke mam cervene flaky,niektore zbledli a su biele a nepomahaju ziadne kremy...D.
Atopicky ekzem - pomoze solarium?
no ja iba ten zodac a potom mi dala este Elocom mast ale to nechcem pouzivat casto a to je vsetko... vlasne ja som bola u koznej asi 3x v zivote ze mam take fliaciky na ruke a alergologicke ani inej doktorke som nechodila doteraz ani nechodim a snad ani nebudme musiet
Teda pouzivaS
A ak sa mozem opytat, co pouzivat od svojej doktorky? Okrem zodac.
Ta A-derma je dobra. Ja pouzivam na sprchovanie taky fluid od La Roche Posay-Lipikar. Mala som aj telove mlieko. To som teraz vymenila za Eucerin-telove mlieko s ureou. Najprv mi prislo divne, ze to nevonia :) fakt vobec ziadna vona. Ale zvykla som si a je to fakt rozdiel. Ked som sa umyvala tymi prevonanymi adidas a palmolive a spol. tak som mala hned vysusenu pokozku a svrbela ma. Sem-tam sa natieram aj mliekom od Spirig, to mi predpisla imunologicka, ale je to aj bez predpisu. Aj gel na holenie (nie fuzov :D) mam bez vone.
no ja som sa tiez par krat zobudila s opuchnutymi ocami a nebolo to prijemne ,von som isla iba ked sa zotmelo...teraz este skusim nieco na precistenie traviacej sustvy lebo vraj ekzemy su z toho. mne by ani nevadili tie male flaky len ked je to uz velke a cervene a viditelne nieje to moc prijemne. a aku kozmetiku pouzivas? mne kozna doporucila A-dermu tak tu som si kupila natieram na tvari je to fajn nemam to az take suche len ta jedna ruka je furt flakata =(
Ja som mala od narodenia ekzem, potom do puberty to zmizlo, ale mam dlhe roky alergiu a astmu. Mam 25 rokov a extremne citlivu pokozku, to znamena, ze ziadna parfumovana kozmetika. Pouzivam z lekarne kozmetiku na atopicku pokozku a je to fajn. Ale raz za cas sa mi ekzem vyhodi na tvari :( a to v okoli ust a oka :( co je dost neprijemne, lebo nemozem ani poriadne jest. Nastastie mi to vzdy tak po 3-4 dnoch zmizne, ale stalo sa, ze som to mala aj mesiac v kuse. Ekzem sa mi vyhodi vzdy, ked som vo velkom strese, sem-tam pred menzesom. Ked mam imunitu uplne v cudu. Inak ju mam aj tak oslabenu, z alergie. Chapem, ake mas pocity, ja niekedy ani nemozem vyjst z domu :(, mam psychicky blok, pripadam si ako spinava, ked mam ekzem na tvari....a pritom to nie nic hrozne. Akurat teraz ho mam asi 3 dni, ale vcera som zasla ku mojej imunologicke, tak sa to uz lepsi. Ona je fantasticka lekarka a odbornik a som stastna, ze som nasla aj medzi doktormi spriaznenu dusu, lebo predtym som uz bola na nervy z vecnych mastickarskych pokusoch u koznej. Uff, som sa rozpisala :)
no praveze vsetci hovoria ze to maju od malicka,mne sa to prejavilo az teraz niekedy tak viac./mam 19/ mavala som suchsiu kozu ale tak to som si vzdy natrela a bolo. posledny mesiac sa mi zacali ale robit flaky na ruke a neviem co s tym.koznu mam ta povedala ze je to atopicky ekzem dala kortikoidovu mast,zodac tablety a ze mam si kupit nejaky drahy krem v lekarni a s tym sa natierat... tak kortikoidy furt nechcem si davat ale tak natieram sa stale s kremom ale nejak tie flaky na ruke nemiznu a je to dost vidiet.a teraz sa mi este aj na krku spravili a bojim sa aby to nepreslo nejak viac na tvar.a ta psychika to je problem kedze som sa s tym este nejak nezmierila =(
Nebud smutna el. Ak si mala ekzem, tak musis mat aj koznu doktorku, nie? Tak sa skus s nou poradit. Vies, mozno je este priskoro a koza sa ti este nestihla zregenerovat vo vsetkych vrstvach...neviem ako dlho a v akom stadiu si mala ekzem. Je tazko takto poradit. Ale dolezita je psychika, tak bud v pohode a skus este pockat. A niecim mastit este :).
aha no diky moc tak to asi necham tak, len uz som zufala keby to aspon tak vidiet nebolo.
Ups, alebo nie ztmavi ale stmavi? No v kazdom pripade radsej neriskuj.