Krvacanie z nosa

Príspevok v téme: Krvacanie z nosa
iveta

Chcela by som sa poradit ako predchadzat krvacaniu z nosa. Doteraz sa mi to nikdy nestavalo. Mam 20 rokov a za poslednny tyzden sa mi niekolkokrat denne spusta krv z nosa. Zacalo to v case ked som bola uplne vycerpana z tyzdnovej namahavej praxe tak som to pripisovala tomu, no pretrvava to dalej a uz s tym neviem rady. Obcas krvacam aj v noci. Tlak mam v poriadku - obcas znizeny. Poradte mi niekto. Mam ist lekarovi, ci netreba a mozem ist dnes na intrak????

Alternativa

Treba ist na vysetrenie, pre vlastny klud. U nas doma to vyriesila navzdy ORL lekarka "zaleptanim" rozsirenej a praskajucej cievky v nose. Krvacanie z nosa MOZE byt spojene aj s nedostatkom vit.C, vit.K, vit.P /citrin, rutin, hesperidin, flaviny a flavonoly/- posilnuje cievne steny.
PRIRODNE ZDROJE :
Vit.C- vseobecne zname
Vit.K - jogurt, sojovy olej, lucerna, zeleny jacmen /to je v sucasnosti velmi ucinna a aktualna zelena vyziva/, rybaci olej, riasy sladkovodne /chlorella/ aj morske, vajecny zltok, listova zelenina. Bezne polyvitaminove pripravky ho neobsahuju.
Flavonoidy - citrusy, hlavne biele supka pri kore, plody zltej a oranzovej farby, sipky, marhule, atd.
Vit.P - je potrebny pre dostatocne vstrebavanie a posobenie vit.C. Nazyvaa faktor kapilarnej permeability /P odvodene od Permeability/. Preto pri uzivani vit.C sa odporuca sucasna kombinacia s bioflavonoidami, ich ucinok je synergicky.

dagmar

ajrinka42 - na ORL (otorynolaryngologicke odd.), ak to nie je akutna epistaxia (krvac. z nosa), tak k "obvodnej" a ta mu vypise vymenny list na ORL.

marfuška

Ivetka,asi by som zbehla za lekárom,lebo niekde to krvácanie musí mat príčinu.Tlak vysoký nemáš,možno máš oslabené cievky.Najlepšie by to bolo vyšetrit.