Mám vulvovaginálny dyskomfort spôsobený CANDIDOU ALBICANS. Pociťujem veľkú bolesť (silné pichanie) z vnútra vagíny pri pošvovom vchode, nakoľko sa mi Candida usadila na pošvovej stene a spôsobila mi tam silný zápal. Vyteká mi odtiaľ i krv. Pred mesiacom mi candida spôsobila zápal mechúra, ale ten sa mi podarilo preliečiť antibiotikami. Vaginálne bolesti mi však stále pretrvávajú. Gynekológ mi predpísal LOMEXIN 600, sú to dve vaginálne kapsuly. Prvú som si vložila tento týždeň v utorok (t.j. 12.8.08) ale vôbec mi nezaberá a druhú si mám vložiť o dva týždne neskôr t.j. po menštruácií. Som v silných bolestiach, neviem ako mám vydržať tie dva týždne. Prosím, mal niekto z Vás podobný problém s Candidou albicans? Vie mi niekto poradiť ako by som si mohla tento zápal spôsobený Candidou vyliečiť? Som už z týchto hrozných bolestí zúfalá...
Candida albicans
Jeden prostriedok ti neznici candidu v tele, treba brat popri nizkosacharidovej diete vsetky uvedene.
Ked vyhubis candidu v crevach a nasadis si tam probiotika a rozmnozis hromadou mikrovlaknin, tieto ti vyrobia dost protilatok na potlacenie candidy vsade inde v tele.
Ked budes mat napravenu crevnu floru a vyhubenu/zatlacenu candidu tam, obcasne candidove premnozenia vo vaginalnej flore sa budu dat lahko znicit vyplachom s roztokom GSE alebo obycajnou probiotickou kapsulou. Ale nesmies uz nikdy jest tolko cukrov a jemnych muk, ako si jedla dosial, lebo tak si si tu candidu sama vypestovala. Samozrejme obcasne pouzitie antibiotik v tom znacne pomoze, lebo zvyhodnuje candidy potlacenim probiotik.
Ahoj RNG,
mám pretrvávajúce problémy s vaginálnymi infekciami a moja doktorka si s tým už nevie dať rady. Preto ma poslala na imunologické vyšetrenie, kde mi predpísali Imunor, ktorý som brala asi tri mesiace ale môj stav sa nijako výrazne nezlepšil. Teraz skúšam Candivac, tak uvidím či to bude mať nejaký efekt, ale ja už nejako ničomu neverím. Istý čas som užívala aj MMS, ale asi po mesiaci užívania niekoľkých dávok denne sa pre mňa jeho chuť stala neznesiteľná a s užívaním som musela prestať. Skúšala som to znovu, ale psychika asi nepustí. Tak isto mám už asi štyri roky problém s nafúknutým bruchom. Ale nie obyčajným, brucho mám ako balón veľké a to každý deň bez akejkoľvek zmeny. Niekedy mám problémy s vyprázdňovaním, inokedy zase s hnačkou. Samozrejme podľa všetkých lekárskych vyšetrení som v poriadku. Preto som sa dala na vlastnú cestu bádania a na tvojej stránke som sa dočítala, že oba moje problémy môže spôsobovať candida. Preto som sa rozhodla, že skúsim proticandidovú diétu, ktorú odporúčaš spolu s potravinovými doplnkami. Viem, že najlepšie spravím keď si objednám Betain hcl, silné enzýmy, probiotiká a budem užívať vlákninu. Papám veľa zeleniny, tiež si do jedál sypem jablčnú vlákninu, myslíš že to bude ako vláknina stačiť? Prípadne aké ďalšie doplnky by si mi ešte odporučil, aby mi táto liečba naozaj zabrala? Oreganový olej? Prípadne koloidné striebro? A čo prosím ťa vravíš na užívanie kvapiek Gynex? Užívam ich kvôli nepravidelnej menštruácii, resp. bez týchto kvapiek by som menštruáciu ani nedostala. Moja gynekologička mi predpísala hormóny Provera, ale HAK ani žiadne iné umelé hormóny brať nebudem, tak by ma zaujímal tvoj názor na tieto kvapky, sú na prírodnej báze tak sa mi to zdá byť celkom ok
Nepravdepodobne.Aspon nie rychlo. Nemas tam nic proti candide, ani citricidal/GSE, ani carvacrol(oreganovy olej ) ani kokosovy olej, ani enzymi, co napadaju steny candidy(celulaza, napr dobry a silny je Candex)
Nazdar, RNG, prosím ťa, mám Candidu, a mám nejaké doplnky, Aloe Vera, Psyllium, Probiotika, Koloidné Striebro, Chlorela, Kolostrum a budem držať tú bezsacharidovú diétu. Dá sa týmito doplnkami zničiť Candidu ?? Ako by si odporučil dávkovania ,? Ďakujem :)
môze sposobovat kandida problemy s hrldom ? mam zle travenie no odrazu mam aj tieto problemy uz trvaju dlhšie mal som aj silny biely povlak na jazyku otrasnu chut v ustach ked som vsta ked som si nahodil protisacharidovu dietu plus neake doplnky (kokosovy olej oreganovy olej) tak povlak zmizol.. robil som si aj test so slinami ako som sa dočital a vizeral ze to bude candida
Nizkosacharidova dieta vyhladuje kvasinky a rozne doplnky(carvacrol, citricidal, caproic a caprilic acid) ich potlacia pomerne rychlo, aj napriek zamoreniu tela ortutou.
Samozrejme telo treba odmorit(chelacia, enzymaticke custenie, absorbcia) inac ma poskodenu vnutornu obranu a cely nervovy system a rozne ine procesy
Nizkosacharidova dieta vyhladuje kvasinky a rozne doplnky(carvacrol, citricidal, caproic a caprilic acid) ich potlacia pomerne rychlo, aj napriek zamoreniu tela ortutou.
Samozrejme telo treba odmorit(chelacia, enzymaticke custenie, absorbcia) inac ma poskodenu vnutornu obranu a cely nervovy system a rozne ine procesy
Zdravim vsetkych spolutrpitelov. Takzvanu "protikvasinkovu dietu" drzim uz asi 5 rokov, ale az posledny priblizne rok sa zacal moj problem skutocne riesit a moj zdravotny stav zlepsovat.
Dovodov preco clovek moze mat premnozene kvasinky v organizme (najma ak sa jedna o systemove premnozenie) moze existovat vela, ale je zname ze 80 percent ludi sa nevie (systemoveho premnozenia) kvasiniek zbavit koli zamoreniu organizmu tazkymi kovmi. Amalgamove blomby obsahuju okolo 50% ortute, ktora je prudko jedovata. Vacsina zubarov tento fakt uplne ingoruje a podcenuje, tvrdia ze ortut je v amalgame uzavreta a preto "beznecna". Skutocnost je vsak taka, ze postupom casu sa v dosledku kysleho prostredia v ustach (elektrolyza), pitim horucich napojov (odparovanie), ci obrusovanim ortut dostava do organizmu a oslabuje imunitny system, ktory potom nie je dostatocne silny na to aby zakrocil voci votrelcom. Okrem toho, je zname ze organizmus si sam "pestuje" kvasinky (huby dokazu rozlozit akykolvek material, vratene ortute), co je vlastne prirodny ocistny mechanizmus, ale v konecnom dosledku to sposobuje este vacsie problemy. Uz cca pol roka uzivam chlorelu (viaze tazke kovy a pomaha ich vylucit von z tela)+ kvapky z cesnaku medvedieho (obsahuje siru, ktora robi ortut rozpustnou vo vode). Okrem toho je dolezite uzivat omega 3 mastne kyseliny, detoxikacne caje (la pacho, koren pupavy)a kvalitne probiotika su tiez velmi dolezite. Uz asi 4 roky uzivam velmi silne americke probiotika CP1. Nedaju sa porovnat s nicim co som doteraz nasiel v lekarni a tak som sa rozhodol ich doviezt na Slovensko. Pozrite tuto stranku, je tam aj dost info ako probiotika funguju. www.probia.eu ... v pripade ze potrebujete pomoct, poradit ma kontaktujte. Zijem uz prakticky normalny zivot, len si este musim trosku davat pozor na stravu. Tomas.
to Jonka: ja som mala tiez Candidu, kym by som cakala na verdikt lekarov, tak ju mam este dodnes. Zacala som s prisnou bezcukrovou dietou, viac menej som jedla len cerstvu zeleninu s masom, grepy, pila len riedenu vodu s extraktom z grepfruitovych semiacok, jedla silnu davku probiotik, z ovocia len zelene jablka a tie grepy, tiez oreganovy olej - pozor, je strasne silny, takze navod treba dodrziavat! Takisto som brala joalis kvapky Candid (bola som aj na testovani pristrojom Bioptron). Jedz takisto celozrnne pecivo, lebo aj to pomoze vymiast kandidu z criev. Bolo mi vselijak, ale vydrzala som to 1 cely mesiac a zatial mam pokoj. Bolo to presne pred rokom.
Vyzaduje si to vsak silnu volu a disciplinu. Ale ver mi, ze uz by som ju nikdy nechcela a urcite to stalo za to!!! Premnozenie kandidy totiz sposobuje postupne dalsie a dalsie choroby a nicenie organizmu. Takze cim skor do boja!
Zelam vela trpezlivosti!