Ahoj platničkari,viem,že už táto téma je otvorená a je tam strašne veľa príspevkov...chcela by som sa podeliť aj ja o skúsenosti, pretože už tiež patrím do klubu, v septembri to bude rok.Mám za sebou ozonoterapiu, ktorá však nezabrala. CT ukázalo len vysunutú platničku L5 S1. Po absolvovaní ozonu 4x v rozmedzí asi 6 týždnov mi lekár povedal,že pôjdem do nemocnice... aj to už mám za sebou, v rámci hospitálizácie ma primár poslal na MR a tá ukázala to, čo nečakali ani lekári, jedna hernia disku a dve protrúzie, čo bol šok aj pre mna.A najhoršie na tom je,že najprv mi lekár povedal,že neodporučaju operáciu vzhľadom na vek - mám 31- ale na druhý den ten istý lekár mi povedal, že ešte tak mesiac, a ak bolesti neprejdu,tak mám zvažovať operáciu. Ostala som v šoku. A najlepšie na tom je, že primár mi povedal, že to nie je na operáciu. Tak už neviem čo si mám myslieť. Preto som si hned vybavila konzultáciu v RK, a uvidím, čo mi povedia. Moje bolesti sú ešte ako tak znesiteľné, zatiaľ stále pracujem, som na liekoch, ale neviem dokedy to tak bude.Lekári Vám nič nepomôžu, neporadia ako dalej, všetko si musí človek zistiť sám, a veľa sa dozvie od pacientov.Toľko moje skúsenosti...ak budem vedieť viac určite dám vedieť...najhoršie na tom všetkom je,že každý má iné skúsenosti, jeden povie to, druhý ono...je to strašne...zatiaľ sa majte krásne.. a zapojte sa do diskusie...človeku sa potom trošku uľaví, ak to zo seba dá vonku...aspon trošku :-)
Hernia disku
a kde si bola na napravaní u koho,
Ahojte! Nerozumiem tomu, co tu vsetci riesite klasicku medicinu a operaciu. Ja som mala este pred tyzdnom herniu disku, strasne ma bolela noha rok a moja doktorka po konstatovani, ze je to reuma mi nasadila lieky na reumu. Len nahodou, pretoze som bola na masazi, som sa dozvedela, co mi vlastne je. Ten maser mi dal cislo na pana, co to naprava. Isla som k nemu hned na druhy den a verte ci nie, moje bolesti hned v ten den zmizli. Napravil mi chrbticu troma trhnutiami a este k nemu musim chodit cely tyzden na akesi dotahovanie, aby sa mi to nezopakovalo. Citim sa po roku bolesti perfektne! Medzitym som aj zabudla, ako to bolo pohybovat sa len tak a teraz znova objavujem zivot bez blesti.
Preto by som Vam vsetkym chcela poradit, aby ste skusili najskor taketo nieco.
Moniko u koho si bola v Žilinie?
Mam herniu 7mm.Velmi sa bojim operacie.
joj tak toto su ukrutne bolesti nevladzem hybat nohou poradte nieco co pomoze
Dobry den Vam prajem.Vie mi niekto poradit co mam robit?Mam herniu disku L5 S1.Trva to uz 2 roky.Bol som aj u chirurga v Nitre,no len on mi povedal ze vzhladom na moj vek mam este z operaciou pockat.Vravel ze som este mlady,ze ten zasah do chrbtice by uz bol zasah a narusilo by sa mi tam tkanivo.No mam 25 rokov a trpim uz 2 roky a pred 3 dnami ma strasne seklo,ta bolest je neznesitelna.Viete mi prosim Vas niekto kto ma takyto problem alebo mal ci mu nieco pomohlo..Velmi pekne Vam dakujem..
mily daniel,ano je to tak s lekarmi,ja mam 33 a tieto problemy od 10/2008,asi mesiac som mala pokoj a cez vianoce sa to zhorsilo,mne to vystrelovalo do lavej nohy,ale stale som sa stazovala ze ta noha je slabsia,potom zacala trpnut,sklbat v nej,a doktorka na mna pozerala ako na UFO,ze co asi chcem,bola som 12 dni v nemoc.a nic,a to vysetrovanie,no horor,moja dcera by ma viac vysetrila,bola som aj na CT,mam tam centralne hernieL5-5,L5-S1 s miernym tlakom na duralny vak,osteochondrozu L5-4,doktorka ze to je male,prisla som domov a posledene 4 dni krivam,nedam nohu na stolicku,neurobim drep,noha je stale napnuta a v krci,teraz mi doktorka povedala ze sa to zhorsilo,tak si tu tak trpim,chodim ako babka,3.2.09 idem na MR,tak uvidim,to co sa deje v tej nohe je des...napisem ako som dopadla,a ty sa liec,drzim moc palce...ahoj.