Ahoj platničkari,viem,že už táto téma je otvorená a je tam strašne veľa príspevkov...chcela by som sa podeliť aj ja o skúsenosti, pretože už tiež patrím do klubu, v septembri to bude rok.Mám za sebou ozonoterapiu, ktorá však nezabrala. CT ukázalo len vysunutú platničku L5 S1. Po absolvovaní ozonu 4x v rozmedzí asi 6 týždnov mi lekár povedal,že pôjdem do nemocnice... aj to už mám za sebou, v rámci hospitálizácie ma primár poslal na MR a tá ukázala to, čo nečakali ani lekári, jedna hernia disku a dve protrúzie, čo bol šok aj pre mna.A najhoršie na tom je,že najprv mi lekár povedal,že neodporučaju operáciu vzhľadom na vek - mám 31- ale na druhý den ten istý lekár mi povedal, že ešte tak mesiac, a ak bolesti neprejdu,tak mám zvažovať operáciu. Ostala som v šoku. A najlepšie na tom je, že primár mi povedal, že to nie je na operáciu. Tak už neviem čo si mám myslieť. Preto som si hned vybavila konzultáciu v RK, a uvidím, čo mi povedia. Moje bolesti sú ešte ako tak znesiteľné, zatiaľ stále pracujem, som na liekoch, ale neviem dokedy to tak bude.Lekári Vám nič nepomôžu, neporadia ako dalej, všetko si musí človek zistiť sám, a veľa sa dozvie od pacientov.Toľko moje skúsenosti...ak budem vedieť viac určite dám vedieť...najhoršie na tom všetkom je,že každý má iné skúsenosti, jeden povie to, druhý ono...je to strašne...zatiaľ sa majte krásne.. a zapojte sa do diskusie...človeku sa potom trošku uľaví, ak to zo seba dá vonku...aspon trošku :-)
Hernia disku
Presne take názory typu :"nechoď tam, čo ked ti to ešte viac pokazi".. ale to hovoria IBA tí čo to neskúsili. Lekár ti povie : "musíte cvičiť", ale ako som mal sakra cvičiť ked som mal problémy si zašnúrovať topánky ? Cvičil som cez bolesť.. chodil som na elektroliečbu, vyhodil som nehorázne peniaze za všelijaké masáže.. ale až u napravavča sa mi dostalo úľavy. Nehovorím, že som úplne fit, ale mozem uz konecne nornalne zit bez toho, aby som cítil každý krok. Takisto netvrdim, ze kazdy kto tam pride, ze bude odchadzat zdravy, ale mne 27 rocnemu s herniou disku L5/S1 to velmi a zatial jedine pomohlo. Uz samotný fakt, že tu čakalo asi 15 ľudí od rana o niečom svedčí. Chystám sa napísať aj blog o mojej skúsenosti-budem rád ak niekomu pomôže. Ak ste z Bratislavy odporučim Vám ho. S pozdravom Juraj :)
Čím viac mám o hernii naštudované, tým menšiu odvahu by som mala zveriť sa do rúk naprávača. Ale, na druhej strane, ak bolesti trvajú mesiace a vyskúša sa všetko bez úspechu, tak potom by som do toho možno išla. Ale naozaj by to bola posledná voľba.
Ja som o svojich skúsenostiach písala v druhej téme o hernii. Bolesti v krížoch mi prešli po infúziách, ale dráždenie sedacieho nervu s bolesťou a tŕpnutím celej nohy až po troch mesiacoch vďaka cvičeniu - strečingu zameranému na piriformis.
ĽUDIA, Skúste naprávača, chiropraktika !!!!!!!!!!!!!! Ja mám herniu disku L5/S1 a bol som aj na RHB, masážach a nič. Prišiel som ku naprávačovi, bol som tam asi 3 minuty. nejak so mnou pomykal pritlačil na nejaké miesta a každým dňom sa cítim lepšie a lepšie ! Momentálne je to tretí deň a je to strašná úľava ! Ja viem, znie to neuveriteľne, ale dajte na moju radu a neoľutujete !
pozrite si sm system cvicenia,zacala som studovat fyzioterapiu a sama mam jednu operaciu herniu disku L4-L5 (2009)s vytvorenim sekvestra za sebou a je tu rok 2012 a recidiva ako vysitá, dnes mi jedna úžasná fyzioterapeutka ukázala resp. oboznámila s touto alternatívou, trochu som sa nato pozrela a má to logiku, skúste pozrieť ak pomôže budem rada
dadka, viem čo obnáša hernia disku a s tým spojené bolesti a ostatné. Ja som mala dve a som po operácii (1984). Dlho bolo dobre, ale časom sa to zhoršuje a sú aj bolesti(vek 65). Chcem Ti poradiť a dokonca poznám osoby, ktoré vďaka produktom agel nemuseli podstúpiť operáciu hernie disku. Čo by som dala za to, keby tieto prosukty v tom čase boli dostupné keď som ja mala tieto problémy. Myslím si, že je treba vyskúšať všetko a až potom uvažovať o operácii, tá je až tá najposlednejšia. Ak máš záujem o ďalšie informácie ozvi sa na môj mail. rada poradím.
ahojte pripájam sa aj ja k Vám bolesťami trpím roky mám 38 rokov pred tromi rokmi ma konečne niekto vypočul a poslal na MRI kde diagnostikovali HD L5,S1 a odporučili mi stabilizáciu alebo neutralizáciu tohoto segmentu bola som aj v Brne na konzultácii tam navrhli hneď OP liečbu nakoľko som relatívne mladá a rekonvalescencia bude lepšia.Tri roky som to nejako zvládala dnes už sa to vydržať nedá po 10 dňoch na neurológii akútne bolesti ustúpili ale noha ma neposlúcha cítim že je už čas to riešiť a som objednaná na operáciu do NZ na 13.5.2011 tak keď budem potom dám Vám vedieť, dodali ste mi mnohý odvahu tak a utvrdila ma v tom že som sa správne rozhodla a že to hádam pomôže majte ozvem sa
ahojte "platničkári"
mám 42 rokov.už od roku1996 mávam bolesti chrbtice v driekovej časti,vtedy neurolog odporučal cvičenia a do roku 2010 to aj zabralo,ale vlani na jesen z ničoho-nič prestali bolesti.bol som príjemne prekvapení,ale netrvalo to dlho,od decembra mávam bolesti lavej nohy,a od januára som už aj na PN-ke po vyšetrení CT mám nález
L4-5 centrálna herniadisku 5x30x11,a L5-S1 mediolaterárna hernia 6,8x21x13 .... po dnešnej návšteve neurochirurgickej ambulancie odporúčali operáciu neviem ako ďalej????
prosim vas,najde sa niekto,kto je po operacii platnicky,mam na mysli uplnu vymenu za nahradnu.chcela by som vediet ako sa citite a ci presli bolesti.caka ma operacia koncom novembra.dik.odpiste.
ahojte platnickari ja som bola operovana v novych zamkoch na L5-S1 v roku 2007 november,potom som mala pokoj 2,5roka,jun 2010dalsia operacia s tym ze mi ju mali vymenit za nahradnu,z nejakych dovodov ma znovu iba vycistili a povedali ze ked nastanu dalsie problemy tak mi ju uz vymenia.co cert nechcel problemy nastali hned po operacii,da sa povedat este horsie,tak teraz vybavujem dalsie vysetrenia a spet do zamkov,tak sa trapim ja pekne v bolestiach,tabletky nezaberaju.ale ved pani doktori vedia co robia!!!ahojte.
Ahojte,
no čítam, že v mojom veku (31r.) zďaleka s touto diagnózou nie som sama. Mňa čaká v sept. MR, lebo CT ukazuje čo ukazuje a chcú si to overiť.
Viete mi poradiť, čo mám robiť? Najaké cviky resp. čo nerobiť (nevláčiť ťažké predmety a pod.) ..
díky, Peku