sterilizovana zelenina

maria-ba

Mhm, ked uz nie surove, tak druha najidealnejsia forma konzumovania zeleniny je priprava v pare. Citala som eden velmi motivacny clanok o tom, ako pripravovat zeleninu tak, aby sme v nej uchovali co najviac vyzivnych latok - tu: -odkaz odstránený-
Velmi odporucam.

jablonka

aj ked nemas vysoky tlak, nadbytocna sol zadrziava vodu v organizme a zatazuje oblicky. aj na jesen sa da urobit si salat napr. z cinskej kapusty, mrkvy, kukurice a rozne kombinacie a obmeny.
ale samozrejme, raz za cas urcite neuskodi ani sterilizovana zelenina.

fialôcka

tak ja myslim uz dopredu na jesen, ked cerstvej zeleninky bude pomenej..a myslis, ze skutocne obsahuje tolko soli? ved vysoky tlak nemam, hadam by mi to nemalo dajako ublizit. kazdopadne, dakujem za reakciu :))

jablonkaa

a preco chces konzumovat prave takuto formu? preco neuprednostnis cerstvu? prave teraz v lete predsa nie je o cerstvu zeleninu nudza.
pri sterilizacii sa jednak znizi obsah vitaminov a mineralnych prvkov a okrem toho nalev obsahuje dost soli. zavisi vsak od skonzumovaneho mnozstva. ak to nebudes prehanat, neuskodi ti. pre mna je takato forma dost tazko stravitelna.