dobrý,
chcela by som sa opýtať odborníkov aj neodborníkov, čo si myslia o nízkom krvnom tlaku. Prečo je nízky, hlavne či je to nebezpečné a čo treba robiť na zvýšenie TK. Mám 90/60, niekedy 80/55, 33r., pulz normálny 70.
nízky krvný tlak
Je mi jasne, ze nie kazdy sa v citovanom texte "najde". Forum chapem ako sumarizaciu odskusanych rad, napadov a aj precitaneho. Rozmarin ma povzbudzujuce, prekrvujuce a stimulujuce ucinky. Na mna vsak posobil pri priamom kontakte /pridavok do kupela/ az prilis aktivizujuco /vnutorna nervozita/. Treba vyskusat kazdu moznost co i len trochu tlak zvysit. Pri nizkom tlaku treba skusit napr. pridavok kvalitneho rozmarinoveho eterickeho oleja do aromolampy, skusit kozmetiku s jeho obsahom - je vhodna skor pre mastnejsiu a unavenu plet /cit. Katalog firmy Cosmetic karl Hadek Int./.
alternativa - tak to vobec nesedi, som uplny opak ako pises a body 1 - 3 dodrziavam a aj tak je tlak nizky, pomaha mi v poslednej dobe rano a vecer pozuvat tri listky rozmarinu, skorpioni su velmi priebojni to mi ver :)))
no velmi nesuhlasim s tou charakteristikou od autora knihy... lebo ak by som vyhybala konfliktom, zodpovednosti, a podobne veci co sa spominaju, tak nemozem studovat na dvoch vysokych skolach a este aj popri tom robit ... ale dik za rady... mozno sa to na viacerych ludi hodi...
Vybrala som z knihy cosi o mentalnych pricinach nizkeho krv. tlaku. Nemyslim, ze treba diskutovat, ci je to tak, ja nie som autorka knihy. Mozno sa staci individualne zamysliet...
Cit. z knihy K.Tepperwein : Skryty vyznam nemoci - o nizkom krv. tlaku :
Clovek s nizkym krv. tlakom sa vyhyba protikladom, nesnazi sa presadit, brani sa pred konfliktami. Nevie sa postavit za svoju vec, nechce za nic zodpovedat. Vyhyba sa vyzvam, casto aj sexu, ktory uzko suvisi s krvnym tlakom. Stahuje sa spat do neurcita.
Co robit pri nizkom tlaku:
1. Pracovat na zmene postojov v zivote
2. Aktivita. Aspon 10 min. denne by mal byt pulz zvyseny na 130. Uzitocne moze byt striedave sprchovanie teplou a studenou vodou, masaze kartacom smerom k srdcu, slane ranajky bez lekvaru.
2. Jest 5 malych jedal, nie 3 vacsie. Alkohol v malych davkach, vo vacsich skodi, lebo rozsirenim ciev sa spomali krvny obeh. Kava opatrne, drazdi nerv. sustavu.
no s Anonym-6981 no s tymi kavickami velmi nesuhlasila... mne kava robi kyselinu... ale kazdy vie ci pomoze ci nie... hlavby je pohyb... napr. viac chodit... ale ak mi nerobi dobre, tak nie... a ja to riesim zeleny cajom, ten tiez obsahuje kofein a tiez mi dobre na tlak posobi kofola... nie cola,ale kofola, lebo kofola narozdiel od coly nezmekcuje kosti... ale u kazdeho je to individualne a musi si najst svoj recept...
Caute vsteci, stym sportom, no neviem, ja mam tiez dost nizky tlak 100/60 a jakmile bezim hore schodami na6. posch. tak sa mi tak zahmlieva pred ocami a toci sa mi hlava. Ked som v posilke tak sa mi zacne chciet strasne spat...Preco?
Uz uvedene male barlicky v mailoch platia. NAJUCINNEJSIE pre mna bolo vyrazne zintenzivnit pohyb : rychla chodza, aerobik, Pilates,...co Ti vyhovuje - casto a pravidelne. Aj joga je dobra na stabilizaciu krvneho tlaku /zvysenie aj znizenie/.
Co sa nizkeho tlaku tyka, ja mam najma v lete nizky tlak. Poradit zatial ako laik mozem snad viac solit, kavicky, ale radsej by som uprednostnila silnejsie cierne caje, ale nepit prilis vela vody.
ja mávam tlak 70/60 maximum 110/70 a lekár mi poradil treba si dať červené vínko, mám aj iný liek keď chceš zašlem
ja mam tiez velmi nizky tlak niekedy aj 80/30 a to teda fakt padam, mavam velmi silne aj 5 dnove migreny hlavne v lete alebo poobede ked je vonku vysoky tlak vzduchu
pijem aj 2l tekutin denne, kava mi zabera dam si aj o desiatej vecer a desat minut na to zaspim, teraz si davam hned ked sa mi toci hlava olivy v slanom naleve zjemm cely sacok a aj pat dni je mi fain, asi z tej soli