operacia hemangiomu

adac

Kvetka,dik za tvoj prispevocek ;-) Medzicasom sme uz hemangiom dali na Kramaroch vyoperovat.Uz je odvtedy 7 mesiacov a neviem si vynachvalit to rozhodnutie,ze sme do toho isli... Zostala po nom len cca 5 cm jazvicka na krku,ktoru uz takmer nevidno ;-)

kveta

Mojej dcérke začal rásť hemangiom na líčku po dvoch týždňoch od narodenia a ked mala 3mesiace mal velkosť 2,5cm.Vtedy sme sa rozhodli že to dáme vyoperovať.Spojila som sa s jedným profesorom ktorý robí operácie hemangiomov už roky. Vo veku 4 mesiace bola operovaná. Bohužial sa nepodarilo vyoperovať naraz všetko, trošku jej ešte na líčku zostalo,ale aj tak sme spokojní a ľutujeme, že sme jej to nadali vyoperovať skôr ked to bolo menšie.Teraz má dcérka 2,5roka a zdá sa že to čo jej ešte zostalo postupne bledne a mizne. Ak máte záujem dám Vám kontakt na spomínaného profesora.

marfuška

To mi povedal kožný,že ak to nerastie netreba s tým nič robit,že sa to samo vstrebe.A mal pravdu.Akurát ma upozornil na to,aby sme dávali pozor,aby sa do toho nebuchol,lebo by to velmi krvácalo.A to bolo dost riziko,lebo on ho mal na čele,v priemere asi 1 cm a do výšky tak do 0,5 cm.Naštastie sme obdobie,kým bol malý prežili bez odretého čela.Len vonku to bolo zaujímavé,lebo každý sa pýtal kde spadol,ono to vyzeralo ako velká odrenina.Dobre urobíš ak sa poradíš ešte s iným chirurgom.Držím palce,nech to dobre dopadne.Príjemný víkend.

adac

Marfuska - u koznej sme boli najprv,na jej odporucanie sme potom isli na chirurgiu. Kozna tvrdi (co sa aj vseobecne hovori - ze zvykne zmiznut),ale chirurg hovoril,ze tento typ nezmizne.Skusim asi este zajst za inym chirurgom - viac hlav, viac rozumu :)) Nechcem sa unahlit,dcerka je predsa este malicka na akekolvek "lekarske zakroky".
A tvojmu synovi sa nejako postupne zmensoval az uplne zmizol? To je zaujimave...

marfuška

Moj syn sa narodil s dost velkým hemangiomom na čele. Ale na rozdiel od Tvojej dcérky mu to naštastie nerástlo a do 7 rokov sa mu vstrebal.Nebola si sa poradit aj u kožného,čo s tým? Takže skúsenosti s operáciou nemám,ale držím Vám palce nech to dobre dopadne.