Odvapnenie kosti - otazka pre RNG

Príspevok v téme: Odvapnenie kosti - otazka pre RNG
janis

Aj ja mam otazku pre RNG. Urcite to tu uz niekde bolo spomenute na tomto fore, no dost tazko sa tu da zorientovat. Mam problem s odvapnovanim kosti. Casto citim bolesti hlavne kolien, ale aj inych klbov. Okrem toho v noci zle spim a trapia ma aj dalsie priznaky. Mam 20 rokov a 2-mesacneho syna, ktoreho plne kojim. Pocas tehotenstva som pribrala velmi malo, pretoze som na jednej strane mala zhorsenu chut do jedla, a tiez som citila, ze kapacita mojho zaludka bola zjavne zmensena. Teraz viem, ze to stravovanie som pocas tehotenstva som dost zanedbala. Dokonca som mala po porode hemoglobin 87. Citim sa vycerpana, chudnem, no nechcela by som prestat maleho kojit. Takze teraz k tej otazke. Ake stravovanie + nejaky vhodny doplnok by si odporucal v mojom pripade? S travenim mliecnych vyrobkov nemam ziaden problem. Asi do 18 rokov som pila kazdy den cerstve kravske mlieko. A este by som chcela dodat, ze som mam velku nedoveru voci mnohym mliecnym vyrobkom z potravin. Mlieko je uplne vodnate, vobec nema dobru chut a vacsina jogurtov to iste. Najviac ma mrzi, ked tam pisu, ze to obsahuje zive jogurtove kultury. Dost skepticka som bola aj voci vacsine vyzivovych dopnkov, pretoze viem, ze casto je celkova vstrebatelnost dost biedna. Viem, ze existuju aj doplnky, ktore by mali byt biologicky aktivnejsie, no v tomto nemam velmi prehlad. Navyse mnohe taketo vyrobky su dost drahe.

RNG

janis na kostru dietata treba hromada mineralov a to vsetko ide z tvojho tela. CXasto jedlo neposkytne dost ani bez kojenia(zhorsena chut, slabsie travenie) takze je to rozumne doplnovat. Najlepsie na vstrebanie a zabudovanie su mineralove doplnky navrhnute specificky na to po dlhom vyskume.
Jeden z lepsich co mozem odporucat je Bone essentials, kde su mineraly (a vitaminy) vo forme a vzajomnom pomere navrhnute optimalne na absorbciu a zabudovanie.
Okrem toho odporucam ich brat so spirulinou, 2 kapsule Bone essentials a 2 tabletky spiruliny.Najlepsie je to brat s velmi malym jedlom, nikdy nie s velkym jedlom.
Okrem mineralov odporucam kojacim matkam brat aj rybacie oleje. lebo
EPA a DHA su potrebne pre vyvoj mozgu a nervovej sustavy deti. Davka 3x2 gramy. Odporucene lososovy olej alebo este lepsie koncentrat Max EPA.

janis

Este by som chcela dodat, ze som mala aj take obdobie, kedy som si robila vlastny kefir, no neskor mi to prestalo chutit. Aky mas nazor na pitie tohto napoja? A ako je to s imunitou pocas obdobia laktacie? Nezhorsuje sa tym, ak idu protilatky do mlieka?