myslim ze ju mam...obcas priznaky rezania pri moceni,teraz nejaky divny vytok a picha ma v mocovej trubici..mam to odpozorovane ze je to vzdy po intenzivnom sexe alebo tak...mam s tym ist na gyndu? alebo co s tym robit? nejaky domaci recept na zmiernenie,okrem urologickeho caju?
cistitida
no ja to mam uz nejaky treti, ci stvrty den, ale prakticka lekarka ma dovolenku, na gynde som este nebola, a tam sa zevraj chodi az po dokonceni menstruacie, ja mam uz dostat dalsiu, takze cakam....
pijem caj, ked ho dopijem je mi fajn, nic necitim, ale pomaly prestava ucinkovat, no a nemoze pit 100 sackov denne....=((
cystitída je zápal steny močového mechúra vyvolaná baktériami. Baktérie sa tam môžu dostať aj z konečníka, alebo po pohlavnom styku alebo pri prechladnutí.
Treba ísť k lekárovi, predpíšu sa antibiotikáa dohodne sa ďalší postup.
prevencia je veľa piť, ale nie minerálku, lež čistú vodu a stridať to s čajíkmi.
Pred aj po pohlavnom styku je potrebné sa vymočiť a umyť....
:) dakujem,a prajem ti skore uzdravenie
Marga, dakujem že si odpísala, si veľmi zlatá. To naťažšie máš za sebou, tak to vydrž ešte týždeň. Potom bude už len lepšie. Inak natrieť sa pred stykom s canestenom je dobrý nápad. Ja to vyskúšam, ale len seba, lebo používame kondom a ten je lubrikovaný. No za skúšku nič nedám. Tak ahojček.
a este povedal,ze je dobre sa pred stykom natriet obaja canestenom,potom to zabrani tym bakteriam,aby sa rozmnozovali. ja si myslim,ze to palenie pri moceni suvisi hlavne stym,ze bakterie sa neviem odkial (mozno z ritneho otvoru) dostanu tam kam nemaju,a potom robia sarapatu...alebo sa mocova trubica poskodi mechanicky,pri intenzivnom sexovani
ospravedlnujem sa,ze som nenapisala skor,ale nedostala som na net kvoli pracovnym a inym povinnostiam.hned v pondelok som bola u lekara,avsak zastupoval ho iny,taky starsi pan :(.tak som bola sklamana a trosku z toho vyhukana,tak som sa ani nespytala na tie chlamydie. povedala som mu,co ma trapi,spravil mi vyter (mala som aj divny vytok,taky biely,hustejsi),povedal ze to bude urcite plesen,ale ze uvidime. a pytala som sa,z coho to moze byt,aj som mu hovorila ze sa mi to stava casto/ta bolest pri moceni/,a on ze nevie,a ze kazdy druhy clovek ma plesen na nohach a tiez nikto nevie preco... omg ... najhorsie na tom je to,ze vysledky z labaku su vzdy o 5dni,tzn musim cakat tyzden,kym sa dozviem a budem to liecit. vravel ze asi bude potrebne vyliecit aj partnera potom. no neviem,ked mame stale chraneny styk,treba fakt aj jeho liecit antibiotikami a mastickami?.. este som mu povedala,ze uzivam Canesten krem,a povedal ze to je dobre,inak fakt ODPORUCAM,ak mate zapal/svrbenie-a je to urgentne,dajte si canesten...mne to vzdy pomohlo..teda neviem ci je dobra takato "samoliecba",ale ked ma to trosku svrbi tak si vzdy dam,a za 2 dni to prejde .... ono,v pondelok po vysetreni ma cela vagina palila,vsetko ma svrbelo,vecer to uz bolo hrozne,proste infekcia abo co,natierala som sa asi 10krat tym canestenom,a musela som si dat dithiaden na ukludnenie bolesti lebo som skoro plakala,a ked som si predstavila ze musim takto trpiet tyzden tak som mala chut vrazdit :/.nastastie,s tym canestenom to preslo,a ja idem v pondelok po vysledky.
AHOJ MARGA, TAK BOLA SI DNES U LEKáRKY. AK ANO NAPíš čO TI POVEDALA. NECHCEM VYZVEDAť, ALE KEĎžE AJ JA MAM TEN PROBLéM, ZAUJíMA MA TO. AHOJčEK
Marga, ak ste sa za dva dni milovali velakrat, mozes mat aj tzv. honeymoon cystitis, teda cystitis medovych tyzdnov- mocova rura sa pomliazdi nesetrnym stykom a nestastie hotove :-)
odporucam
1. urobit odbery a poslat do labaku
2. preliecit v pripade potreby oboch partnerov atb
3. daj si u gynakologa urobit stery na mykoplazmy/ureaplazmy, tie sa v beznej kultivacii nemusia ukazat, zato mozu vegetit u teba na krcku
4. pred stykom sa vycikaj a vypij pohar vody, po styku sa opat vycikaj
ahoj marga. Ak ideš zajtra k lekárke, tak mi prosím napíš ako si dopadla. Som aj za kvoli sebe zvedavá. Držím ti silno palce, aby ti to všetko prešlo. Máš pravdu že je irónia mať túto chorobu s človekom ktorého miluješ. Ale možno to chce dlší čas, aby si dve tela sadli aj po anatomickej stránke. Ja som pri priateľovi na začiatku pri bozkavaní dostala vždy herpes na ústach. aj sme sa smiali, že som na neho alergická. A po mesiaci som si na neho zvykla a odvtedy nemám nič. Tak aj teba to hádam prejde. Zajtra sa drž, mysli pozitívne a napíš ako si dopadla. Ahojček.