Zubar mi povedal zeby mi trebalo perezat blanu pod jazykom, lebo ze mi obnazuje zubne krcky, lebo je velmi zrastena. Je to bolestive ?? A ma to nejake nevyhody ? Neviem dobre vyslovit hlasku R a ked som bol niekedy u logopeda tiez nieco vravel o tej blane, ale to som bol velmi maly este tak sa nepamatam uz vlemi...
Blana pod jazykom
dobry , ja mam tiez tento problem . A terz mam svojho prveho chalana , ktory by uz chcel odo mna bozk , lenze ja sa bojim hlavne kvoli tomu jazyku...nechcem sa pred nim strapnit. Velmi to vadi pri bozkavani? Lebo ja skoro vobec neviem vyplazit jazyk. Prosim prosim odpiste mi , hoci aj na e-mail to je jedno....
beruska
u logopeda kvoli hovoreniu
u zubara kvoli krckom a vyvinu zubov
velmi jednoducho. nech zdvihne jazyk nahor a to vidno, ze ta uzdicka je velmi v predu prirastena. ak nema, tak bez problemov si vie spickou jazyka sa dotknut tvrdeho podnebia, az vzadu ku hrdlu.ak ma prirasteny jazyk, tak ledva vie jazyk dvihnut, alebo uplne vyplazyt von. treba tym zajst na chirurgicku ambulanciu
moja dcéra nevie vysloviť R ani ukazať špičku jazyka a oblizať hornu peru tiež nie doktorka nám povedala,že nemá zrastený jazyk ale ja si to nemyslím pretože aj manžel má zrastený jazyk aj jeho mama.Kde sa mám ešte presvedčiť aka je pravda.
hlavne je,ze ked je nejaky krvacajuci vykon v ustach,nemozu sa jest ani pit ziadne mliecne vyrobky!!!!!!!!do vyliecenia.
po nastrihnuti uzdicky a po jej vylieceni treba pravidelne cvicit s jazykom bud podla pokynov zubara alebo logopeda.opichne sa injekciou,napr.mecocain kazda strana uzdicky a nareze sa a zasije,to je vsetko
Mojej 11 ročnej dcérke minulý utorok rezali uzdinku pod hornou perou.Robil to náš zubár v ambulancii.Netrvalo to dlho,nekrvácalo.O hodinu a pol dcérka začala mať bolesti,dala som jej paralen a potom sa už nesťažovala.V utorok a stredu som jej nedovolila isť von do tepla ,na slnko.O pol desiatej jej to spravili,o jednej už si pýtala polievku.Do večera jedla jogurt,pomaly aj keksík.Večer si dala polievku.Druhý den už normálne chleba so salamom len naraz malé kusky.Večer som ju pustila von na dvor so sestrou,mala aj náladu,hrali sa.Aj prvý aj druhý večer.Vo stvrtok sme išli na kontrolu,povedali že všetko je v poriadku.O rok cez prázdniny pôjdem aj s druhou dcérou,tej tiež treba hornu časť spraviť.Spravia to uplne ináč ako voľakedy,rýchlejšie sa to zahojí.Ináč moja dcéra je moc citlivá,mlsdšia nie až tak,no krásne to vydržala ani slzy jej nevyšli.Tak sa nebojte ked treba tak si to dajte spraviť.
na chirurgii ti to urobia
zdraím no ja mam ochvilu 18 rokov tiez nemozem velmi vyplazit jazyk a pri bozkavani mi to robi problemy a zle sa mi vyslovuje R a pritom som mal prerezanu tu blanku pod jazykom ale podrezuje sa preto ked sme maly aby sme mohli lepsie pit mlikeo z prsnika pri kojeni ale dal by som si aj teraz podrezat tu blanku ci by to bolo k niecomu prospesne
mne by mali tiez rezat uzdinky pod perou aj hormou aj dolnou pretoze mi tahaju dasna noo a od toho mam aj medzeru medzi zubami...tiez sa neskutocne bojim ja celkovo zubnu ambulanciu v laske moc nemam vela som si uz vytrpela au auu