Bolesti zaludka

Príspevok v téme: Bolesti zaludka
Rikle

Kto mi môže poradiť už som zúfala od decembra mám problémy so žalúdkom v decembri mi robili gastroskopiu v zahraničí a zistili mi zápal žalúdka nenasadili mi hneď lieky lebo to vraj nebolo akútne potom som sa cítila raz dobre a raz zle nakoniec som dostala do štádia, že som nevedela zjesť ani len sucháre prišla som na Slovensko a tu ma začali v apríli liečiť tabletkami Nexium, ktoré som brala 6 tyžd.stav sa mi zlepšil, ale stále som na diéte jem len varené a dusené mäso dusenú zeleninu skoro vôbec nesolím nemôžem jesť ovocie lebo to hneď cítim a o sladkom ani nehovorím. Robili mi testy na kravské mlieko a muku to mam všetko OK.Prosím o radu kto ma s tým skúsenosti aké lieky alebo čaje by mi pomohli.

RNG

rendiz, mas nedostatok zaludocnych kyselin-preto mas kvasenie v zaludku, grganie a palenie v pazeraku, kde sa ti po grgnuti natlacia kvasne peny zo zaludka.
Pancreolan je slaby enzymaticky prostriedok s privela pridavnymi latkami, ktore sami mozu byt drazdidlo. Ale enzymi nepracuju bez kyselin.
Odporucam ti ovela silnejsiu enzymaticku zmes, Super Multienzyme alebo kombinaciu Pancreatine a 1-3 tabletky Betainu HCL, podla velkosti jedla.

rendiz

Prosila by som o radu. Už roky mávam bolesti v žalúdku, cítim ako by som v ňom nosila balvan a je mi zle. Stáva sa mi to z ničoho nič, príležitostne po jedle. Pred niekoľkými rokmi som bola na gastroskopicom vyšetrení kde mi nič nezistili. Dali mi lieky, po ktorých mi to na čas ustúpilo. Pravidelne ma pichá v lavej časti brucha pod rebrami. Na bolesť žalúdka užívam pancreolan po ktorm mi bolesti ustúpia. Mám však novinku, z ktorej začínam byť nervnózna a to je pichavá bolesť na pravej strane brucha pod rebrami. Bolesť bola najsilnejšia napr. pri odgrgnutí. Prosím aj o radu, kde by som mohla nájsť rady ako sa správne stravovať, teda vyhnúť sa strave ktorá by mi to mohla spôsobovať. Už som zúfalá z bolesti žalúdka, ktorá ma neusátle obmedzuje a oslabuje. Veľmi pekne ďakujem

RNG

jaja-jaja, kludne mozes pouzivat popis doplnkov, ako pel, propolis, vcelia materska kasicka, aloe vera a pod. To ti nikto nebude vycitat.
Len firemne nazvy sa tu nesmu propagovat.

jaja-jaja

Rikle, mohla by som poradiť, ale nemôžem do fóra písať názvy prírodných produktov. Takže ak máš záujem napíš mi e-mail na moju súkromnú e-mail adresu.

RNG

Inac nexium len potlaca vyrobu kyselin, cim poskodi travenie, lebo bez kyselin zaludok nevie travit a telo sa postupne oslabi.
Dovod zapalov, nejake infekcie, ci uz viralne alebo bakterialne nexium neadresuje. Ale koloidna strieborna voda ich adresuje, bez zmeny kyslosti zaludka.

RNG

koloidna strieborna voda, 4x2 lyzice, DGL na posilnenie stien zaludka, pripadne dumbier, tiez protizapalovy .
Mozes skusit aj collostrum a aloe, obidvoje su hojive.

[zruseny12]

Rikle,ja mam nejake skusenosti,ale nie uplne,lebo tiez som mala problemy a este mam traviace,ale lieky som neuzivala...ked mi bolo blbo tak som pila caj z PUSKVORCA...kupis ho v lekarni...alebo obcas som vypila aj caj z dubovej kory...je aj na kupele dubova kora,ale da sa kupit aj kao caj na pitie...a mozes sa poradit s RNG...ten sa vyzna dost v takych veciach...a este jednu radu by som mala pre teba....keby si sa mohla dostat ku koziemu mlieku...alebo su uz aj tablety...vela som o tom pocula,ze su dobre...aj ja ich chcem skusat a aj mlieko kozie/neviem presne,ale tiez idem na gastro zo zaludkom,ci mam alebo nemam trav.probl.lebo mne sa trati vapnik-mam ho malo/