Podozrenie na cukrovku

Príspevok v téme: Podozrenie na cukrovku
bergie6

prosim poradte, mam 15 a vcera som zacal byt velmi smadny a doteraz to pretrvava, v priebehu dna som bol dost unaveny, bolela ma hlava, vecer som mal problemy zaspat, dal som si paralen, hlava presla ale zacal som citit ochabnute svaly, ked som stal nohy sa mi triasli, najedol som sa a postupne uz bolo celkom fajn, dnes je uz o nieco lepsie, nebol som skoro vobec unaveny a smad som sice citil ale menej, dalo sa vydrzat i ked par krat sa mi hlava zatocila.. prosim poradte ci to je/moze byt cukrovka alebo nejaky iny problem, vdaka

adriana

marca,najlepšie merať ráno na lačno.Pokiaľ nemáte ťažkosti,tak to meraj iba preventívne-aj raz za pol roka stačí-raz za rok.Sladkosti všeobecne nie sú zdravé,ibaže deťom to nevysvetlíš.A keď im to zakážeš,budú po nich túžiť ešte viac.Ja trvám na tom,aby sa normálne najedli,aj ovocie-zeleninu a sladkosť dáme poobede,skúšam to držať pod kontrolou,len nie vždy sa darí.

RNG

Tie cisla su zavisle od funkcie pankreasu aj pecene a je to velmi individualne.Takze rozptyl medzi tymi hodnotami po jedle a pokles moze byt velmi rozdielny.Cukrovka je ked ta hladina cukru sa moze vybudovat prilis vysoko alebo poklesnut prilis nizko. Niekedy pred 50 rokmi to bolo extremne od 3.3 az 13.3, potom to sprisnovali az na dnesne odporucene hladiny, ktore su stanovene prilis prisne, aby bolo vytvorenych co najviac pacientov pre odber farmaceutik.
To iste bolo spravene s tlakom krvi a hladinou cholesterolu, zialbohu.

marca

ďakujem troška som sa už ukľudnila a viem že nieje správne takto stresovať len mám strach.Ako často by sa to malo kontrolovať? a hlavne by som to mala pozrieť ráno na lačno? Sladkosti by sme mali obmedzovať? Má ich stašne rád a kaďe ideme všade mu dávaju.

adriana

Nedalo mi,teraz som znovu odmerala.Ten čo mal 5,8-teraz 4,8.Druhý,čo mal 9,1 teraz 5,6.Sú asi hodinu po najedení.Aj to nie je ešte dobré merané,pretože až hodinu a pol po najedení by som mala merať.Ešte som zabudla,že som im dala ráno ditiadén,pretože majú alergiu asi na jedlo.Takže žiaden stres.

adriana

marca,naozaj nestresuj!neviem presne kolko by mala byť tá hodnota,ale do 6 je v poriadku.Záleží,čo to dieťa pred odberom jedlo,pilo,a kolko pred odberom.Minimálne hodinu a pol-až dve hodiny pred odberom by nemalo nič papať,aby sa stihla strava spracovať.Ale keď dáš napr.sladký čaj alebo kakao sladké,tak to trochu zvýši hladinu cukru.Aj ja som najprv svoje deti sledovala,ale to netreba.Veď vieme,že to na 100%nie je dedičné.A príznaky poznáme-slabosť,únava,nechuť k jedlu,chudnutie.No odmerala som teraz mojim deťom-pred 20 minútami jedli tanier čokoládových guličiek s mliekom,a vypili aj trochu sladkého čaju.Jeden mal 5,8,ale druhý 9,1.Odmerám o 2 hod.uvidíme.

marca

Prosim vás mohol by mi niekto povedať koľko vlastne maju byť glykemie u zdraveho človeka? Keď ma malé dieťa troška nad 6 je to už zlé. Niegde pišu nad 8 je vporiadku nebolo to merane na lačno, ale to mu už račej nemám dávať sladkosti alebo zbytočne stresujem?

mirosllava

nic sa neda vylucit,ale dovodov može byt 100,trebars viroza,tiež som mala jedného času obavy,ma velmi smedilo,ale bolo to v poriadku, este 1 den pockaj a chod k doktorke, ale to vobec nemusí byt nic také