Masky na vlasy, vyrobene doma.. poznate nejake?

Príspevok v téme: Masky na vlasy, vyrobene doma.. poznate nejake?
alina

poznate nejake masky ktore by som si mohla vyrobit doma a pomahaju? dneska som zachytila par tipov v "reflexe" na markize. napr. na roztiepene konceky je dobre : 2 lyzice rumu rozmiesame so zltkami a troskou olivoveho oleja.. alebo na objem je dobre si dat pivo (pre brunetky tmave) na hreben a precesat. poznate este nieco? dakujem

sweet_lolitta

ta bananova posilnuje, lebo obsahuje vela kremika, ale poviem ti skor o ingredienciach a m0ozes si vytvorit vlastnu masku situ na mieru:
BANAN->uvedene vyssie

MED->hydratacia a lesk(treba davat na mokre vlasy, lebo cukor viaze vodu a mohol by vlas vysusit)

OLEJE->je ich velmi vela, uvediem niektore kokosovy, makadamiovy, jojobovy... na tejto stranke je aj ich vyuzitie: dlouhevlasy.cz

VAJICKO->obsahuje vela aminokyselin ako aj vlas a preto vlas posiluje a spevnuje

JOGURT->pre lepsiu konzistenciu masky a aj hydrataciu, cim mastnejsi, tym lepsi, napr aj smotana alebo majoneza su oblubene.

KAKAO->hydratacia (krasne voni :))

CHILLI->na prekrvenie pokozky, pozor, nie vela! :))

KAVA->silna kava v maske taktiez prekrvi vlasy, cim pomaha proti vypadku alebo lupinam

KVASNICE-> bielkoviny, bielkoviny, vitaminy, cize spevnenie, vyzivenie

CITRON->lesk
..
.
.
.
.
.
atd

Mozete si tam dat v podst. hocico, co obsahuje ziviny a tak isto si prelievat hlavu vyluhmi, na blond vlasy odporuca moja sestra kamilkovy, proti vypadavaniu mozem silne odporucit niekolkodnovy silny zihlavovy vyluh po umyti vlasov, vlasy mam leskle a nemastia sa mi ani na 3ti den.

Na lesk odporucam preliat si po umyti vlasy lubovolnym octom, stolovym, jablcnym, akym kolvek, vlasom neublizi.

Na objem je dobre prelievanie zriedenym pivom, mam odskusane.

wawawa

toto nie je pokec, ale fórum, robíte off topic.

inak aj mna by zaujímali nejaké masky pre objem vlasov. pre lesk tiež. tá banánová- čo presne robí?

aeshly

sweet_lolitta... ja čo som mala tie nmasky z obchodu, tak doli o ničom, ale pred nedávnom som si kúpila masku od matrixu - fialovvú a tá je už o niečom inom, ale vyskúšam aj tú domácku.

cheatet

panensky olivovy olej, kokosovy olej, jojobovy olej, mandlovy olej, avokadovy olej, proste hociijaky olej a nechat niekolko hodin posobit. Alebo majoneza - ta je perfektna, pozor, nie tatarka! Ta by mohla podrazdiit! Maska z avokada je perfektna, tak isto med alebo kombinacie vsetkych tychto dobrot (medu netreba dat velmi vela, len za lyzicku, inak moze stipat). Tu mas cely clanok s kopec receptami a odkazmi na rozne ine recepty: dlouhevlasy.cz

sweet_lolitta

aeshly, obycajny biely jogurt :) zabudla som ze este citron na lesk ;) ale ja som fanaticka, davam tam kopec veci, no kloudne by postacil banan, jogurt, olej...ale chapes, cim viac, tym lepsie :)

Naozaj musim povedat, ze domace masky mi robia ovela lepsie ako kupene, lebo su cerstve a bez silikonov, ktore maju drogerkove masky, aby sa vlasy akoze zdravo leskli a pritom p*d makovy sa vyzivia.

olineckax

ja preferujem kupovane. od garnier je super maska tak si kupne a uvidite tiez.

a hej adina - pata ahoj jak mas?

aeshly

sweet_lolitta... aký jogurt si tam dala?

ja som čítala, že dobrá je tá maska - presne ako tvoja, ale s tým rozdielom, že tam dáš len zmix. banán a 2 lyžice oliv. oleja. Možno ju dnes vyskúšam, uvidím.

sweet_lolitta

ja som si urobila naposledy bananovu a poviem vam, uz dlho som nemala take krasne vlasy! Dala som tam rozmixovany banan, olej (kokosovy a trochu olivoveho), jogurt, stipku chili(na prekrvenie pokozky, no nemusi byt), kakao a med(hydratuje). Nechala som pod sackom a starou ciapkou celu noc a rano zmyla. Som velmi spokojna :)

adina

ja som najviac spokojna s maskami na vlasy z Genery, vlasy mam super leskle a lahucke a prijemne na dotyk, po dlhsom pouzivani sa mi ozdravili. Ja mam najradsej s kokosovym olejom