chystam sa na kryty bazen dnes, ale problem je v tom, ze uz 3. den mam kramy. pocula som, ze je to dost nehygienicke, ked mam ist s kramamy do bazena (teda ak pouzijem tampon, ze je to v poriadku). ale ja tampon pouzit nechcem, chcela som len klasicku vlozku. tampony som pouzivala, ale nezvykla som si na nich a preto ich nechcem. skusala som ich niekolko krat. hrozi to, ze vlozka namokne alebo co? existuje nejaky iny sposob, ako tuto situaciu (kramy a bazen) vyriesit? len mi nepiste, ze dnes nemam ist do bazena. potrebujem nieco ine. existuje nejaky pripravok z lekarne alebo daco ine? samozrejme, ak je nejaky pripravok, tak ktory dostanem bez predpisu.
Kramy a kryty bazen
vsevedka, asi nie si až tak vševediaca, lebo tu šíriš bludy.. kalíšok stojí asi tak 10-20e (sú aj rôzne zľavy v lekárni, na nete a pod.), ostatne slovo "drahé" je veľmi subjektívny pojem, ke´d si uvážiš, že kalíšok má trvácnosť 10 rokov. TSS pri ňom nehrozí, lebo je to lekársky silikón, nereaguje ani so sliznicou, ani s krvou.. pokial ho umyjes cistou vodou a ruky tiez, pripadne s mydlom, nemas si tam ako zaviest infekciu.. jediné, s čím s tebou čiastočne súhlasím, je to vymieňanie na verejných priestranstvách. Vo vyspelých krajinách majú v kabínke aj umývadlo a tam takéto veci nemusíš riešiť..
aby to nepôsobilo ako reklama, kalíšok nepoužívam, ale treba uvádzať správne fakty a nie domnienky. sú tisíce žien, čo ho používajú a sú spokojné.
Na plaváreň počas krámov nechodím. Je to nehygienické a netolerantné voči iným ľudom. Ani tampón nie je ideálny, lebo nasiakne cez šnúrku. existuje x športov, ktoré sa dajú robiť aj cez krámy, tak to treba prestriedať..
radšej sa nekúpať na priestore pre verejnosti
Levandulka sa už asi vykúpala, keď túto tému založila vlani v júli(to mohla aj do potoka,tuším bol júl teplý, nemusela ani na krytú plaváreň.)
Ja len ešte k tým menštruačným pohárikom napíšem: sú neprimerane drahé cca 30-35E, za kúsok silikónového kalíška.Sú spojené s rizikom toxického šoku, rovnako ako tampóny, tu i snáď väčšieho-zachytáva sa väčšie množstvo menštruačnej krvi.Riziko zavedenia infekcie-pohárik sa musí pri výmene umyť a opäť zaviesť a tiež estetické hľadisko, či ako to mám nazvať-predstavte si, že si plný pohárik vyberiete na toalete v škole, v práci, či hypermarkete a pôjdete si ho do spoločných priestorov k umývadlám umyť a potom znova s ním poputujete na WC si ho opätovne zaviesť.
vyplávaný tampon??lol:D
jaj moja to akoze ani nechod do vody ked mas kramy .....a to este mas v pohode ak mas slabe ale ja som dostala iba nedavno a nieco hrozne more....a pocula si nieco take akoze ze tampon ajj ved si ho daj sa ho neboj nic sa ti nmestane ale ak mas silne adsej s tym pockaj lebo bi ti mohol vyplavat a nevem ako by to bolo pre ostatnych mno a co sa tyka mna ja soom este tampon nepouzila takze poradit ti nevem
boha, jak chceš ist s vložkou do bazena ty krava !!!!!!!!!!
levandula ,,,,mala by si myslieť aj na ostatných v bazene, ked sa chceš trepať do bazena ked maš kramy ,ako k tomu prídu aby sa kupali v tej špinavej vode čo tam ostane po tebe
levandulka radsej to preckaj a bez na plavaren, az ti skoncia.Lebo ked mas menzes, si nachylnejsia na kadejake infekcie a v krytom bazene je ich az-az.
ano hovori mi nieco menstruacny poharik. zachytila som to v reklame tu na www.zdravie.sk Ale zachytila som aj vyjadrenie lekarky-gynekologicky v jednom casopise (casopis Zdravie), kde sa jedna pacientka pytala, ci je vhodne pouzivat menstruacny poharik. a lekarka povedala, ze aj ona zachytila tu reklamu, ale ze medzi nimi (akoze gynekologmi na slovensku) sa o menstruacnom pohariku este nediskutovalo, takze ona odporuca pouzivat vlozky a tampony. a kedze mne tampony vobec nevyhovuju, tak radsej pouzijem tie vlozky a na bazen pojdem neskor. nechcem dostat infekciu.