Ráno keď vstanem mi niekedy piští,niekedy hučí v hlave a je mi zle ale nie od žalúdka,skôr neistota pri chôdzi.Idem do práce autom to zvládam bez problémov,ale ak idem čo len chvíľu pešo,tak nie som schopný ísť rovno.ťahá ma do prava je mi blbo.Po tme je to ešte horšie a ak si v priebehu dňa zdriemnem čo len pár minút je to horšie.Problém mi robí aj státie vo väčšom priestore,musím sa o ničo opierať.Mám 49 rokov a tieto ťažkosti už začali dávno asi pred 20-timi rokmi pri ceste pešo do práce ma zrazu zmotalo,musel zastať a už nikdy to neprešlo,len sú obdobia s menšou alebo väčšou intenzitou prejavu choroby. Liečim si vysoký TK,beriem ATACAND,TALITON,LUSOPRESS.Mám aj cukrovku ,ale lieky brať nemusím.Teraz som absolvoval vyšetrenia na neurológii,CT hlavy,EMG dolných končatín,ortopédii a pravidelne interné.Lekári však tvrdia že okrem tlaku,ktorý sa mi pri liečbe darí držať do 140/85 niekedy aj vyššie,mi nič nie je.A mne je stále horšie.
je mi zle
Ešte ma napadlo, nemáš problémy s krčnou chrbticou? Aj to spôsobuje problémy, o akých píšeš, daj si urobiť RTG
Nemáš niečo s cievami? Mojej mamke sa točí hlava, hučí v ušiach, trasú sa ruky a neurológ jej povedal, že aby si dala každý deň aspoň 1 dcl koňaku. Znie to absurdne, ale nazýva sa to alkoholová kúra, ktorá sa teraz po novom preferuje. Vraj rozširuje cievy. To hučanie môže byť z toho, nuž ale keď mávaš vysoký tlak, tak neviem, ťažko je to posúdiť. Asi by som išiel niekde inde na vyšetrenie, alebo k inému lekárovi. Nie je lekár ako lekár a nie každý vie dobre vyhodnocovať diagramy...Ja ti držím palce. Určite choď na vyšetrenie, pýtaj sa aj na magnetickú rezonanciu. Ak aj to bude negatívne, možno to bude aj psychika, dnes už každá choroba je na psychickom podklade-bohužiaľ
Tie lieky poznam akurat tak naco sa pouzivaju, ale nie su tvoje problemy jednym z vedlajsich ucinkov?
Ak nie, moze ist aj o psychicky problem spojeny s organickou poruchou, napriklad rovnovazneho organu vo vnutornom uchu...ak ta to taha doprava, tak to je dost pravdepodobne.
Musis ist na vysetrenie.