Citlive zuby

simka111

Paradontitídu nemám naštastie, pýtam sa to len preto aby som vedela... :) len sa mi zdá že odkedy jem med mám citlivejšie zuby.....

mate59

od medu sa zuby nekazia,ale od nečistých zubov.Ani nesposobuje,ani nelieči parodontitídu.Ak ju máš, treba navštívit parodontológa, špecialistu, kt. ti s liečbou pomože.Je ale zdlhavá a aj finančne náročná.
Alebo navštív zub. hygienu,tam ti stav tiež posúdia.

simka111

Med vraj kazí zuby, neviem či to je pravda ale aký ma účinok na dasna???? Môže vyvolať alebo zhoršovať napr. paradontitídu??? alebo naopak zapálené dasna lieči????

PavelCh

Dobrý den, určitě jste slyšel o přípravku na opravu a vytvoření nové skloviny jenž vymysleli Japonští vědci. Dále zuby výborně vybělí, dokonce bez poškození skloviny, právě že naopak, ještě jí každým použitím zpevní. Dokáže zacelit malý zubní kaz a zpevní sklovinu v jejím nejtenčím místě, u krčku, tedy i v mezizubním prostoru.Zmizí dokonce přecitlivělost zubů. Mohl by Vám pomoci. Je vhodný pro děti od tří let. Do tří týdnů ho začnu nabízet v ČR. Jestli máte zájem kontaktujte mne na můj e-mail. Finančně nenáročný. zdravezubybezzubare@seznam.cz

zubaarko

ahoj, v prvom rade skus navstivit svojho lekara, nech ti zkontroluje v akom stave mas zubne krcky. Najcastejsie prave odhalene krcky sposobuju citlivost - vtom pripade ti ich osetri impregnaciou alebo dentinprotektivnym lakom.

Samozrejme potom sa treba zamysliet, preco tento problem vznikol - pouzivas makku kefku? pouzivas medzizubnu kefku? nemas co ilen miernu gingivitidu? Ak mas citlive zubky, jednoznacne treba dbat na zvysenu hygienu, aku zubnu pastu pouzijes to je uz len detail...

Je to bezny a casty problem, ktory sa da ale bezproblemovo vyriesit, kazdy zubar ti poradi neboj ;)

Eva531

Ja som mala dlhe roky citlive zuby. Zacalo sa to, ked som mala asi 16 rokov a onedlho budem mat 30. Vyskusala som vsetky zubne pasty, ktore su urcene na citlive zuby (Sensodyne, Elmex sensitiv a aj rozne ine), ale ziadna mi nepomohla. Ked som sa v 16-tich rokoch stazovala u skolskej zubarky, ze mam citlive zuby, tak mi povedala, ze je vsetko v poriadku, ze mam zdrave zuby a nemam ziadne kazy, ale nikdy ma neposlala na röntgen. Ked som po skonceni strednej skoly zacala navstevovat ineho zubara, tak aj on ma na kazdej prehliadke ubezpecil, ze mam zdrave zuby, ale na röntgenove vysetrenie v ramci prehliadky ma tiez nikdy neposlal. Tak som sa rozhodla pre zmenu zubneho lekara. Pred par mesiacmi som navstivila jednu sukromnu zubnu kliniku v Bratislave, kde maju digitalny röntgen a prehliadky tam robia pomocou röntgenoveho vysetrenia. Dala som si skontrolovat zuby a nasli mi tam 14 kazov. Na väcsine zubov boli tie kazy take hlboke, ze zasahovali az po nerv, ale ani jeden z tychto kazov sa nedal vidiet volnym okom. Vsetky kazy som mala lokalizovane v medzizubnych priestoroch, nakolko mam problemy s hygienou. Umyvam si zuby 2 - 3x denne, pouzivam spravnu techniku cistenia zubov, pouzivam ustnu vodu, pouzivam dentalnu nit OralB, ktora je najtensia zo vsetkych, ale problem je v tom, ze mam velmi tesne rozostavene zuby, takze medzi dano a zadne zuby mi nevojde ziadna medzizubna kefka a je mi jasne, ze pokial ide o zadne zuby, tak tam samotna dentalna nit na vycistenie medzizubnych priestorov rozhodne nestaci. U mna teda zvysenu citlivost na studene a na horuce sposobovali prave tie kazy, ktore som tam mala uz dlhe roky, ale odhalit ich dokazali iba zubari na sukromnej klinike pomocou röntgenoveho vysetrenia.

ivette

ja mam tiez citlive zuby, hlavne na horuce a studene...a sladke, ale odkedy pouzivam Colgate herbal tieto problemy nemam. Ked mam co len chvilu inu pastu, hned sa mi to vrati, inak aj zabudnem, ze ma nieco take trapi.