Na koľko dní dovolenky mám nárok

bludiblu

Som zamestnaná od 7.11.2012, zmluvu mám na rok (7.11.2013), od 1.4. 2013 som len na polovičnom prac. úväzku.Kolko dní mám nárok na dovolenku, kedže som ešte nemala vôbec. A ešte sa chcem spýtať, že chcem ukončiť ymluvu teray v júli, je to možné?

Iba Katka

Po 3 mesiacoch je nárok na 5 dní... Ak si pracovala pred materskou 10 alebo 15 rokov (neviem presne koľko má byť :( ), tak je nárok 6 dni

januška

Končí v máji materskú a chcela by som sa opýtať keď si nájdem prácu koľko dní dovolenky mám nárok po odpracovaní 3 mesačnej skúšobnej doby?

krmič

pracujem ako zasobovač žv každý druhý den po12hodin a chcel by som sa opýtať ako sa vypočíta priemer a počet dní na dovolenku.ďakujem

neva

Nárok na dovolenku máš v tvojom prípade 20 dní/rok. Takže na jeden mesiac 20:12=1,67 dňa. Záleží kolko mesiacov budeš pracovať, ak vydržíš do konca roka tak je to v tvojom prípade 1,67x7=11,5 dňa. Ale čerpať dovolenku môžeš až po 60 odpracovaných dňoch, ak sa nedohodneš inak so zamestnávateľom.

aduliena

Nikina, ak pracuješ od 1.júna, nárok na dovolenku máš po odpracovaní 60 pracovných dní, čo sú cca. tie tri mesiace skúšobnej doby. Keďže si v skúšobnej dobe, môžeš hocikedy odísť alebo môžeš aj ty dostať výpoveď od zamestnávateľa.
Ak si študovala tento šk. rok na strednej škole, si študentom až do 31.8.08 a nemusíš sa registrovať na úrade práce. Musela by si len v prípade, ak ťa na VŠ nevezmú alebo ak nebudeš mať prácu.

nikina

dakujem...ale v tej stranke sa nevyznam... keby bol nejaky program na vypocet dovolenky.. = / pomoooc.. mam dat vypoved abo co.. = (