Dobry den,
mam taky problem (resp este neviem, ci je to problem) - ked napnem sval (ci uz na ruke, nohe, kdekolvek), sval sa mi viditelne trasie (viac ci menej - v zavislosti od toho, ci ide o silny sval (napr. stehenny) alebo slabsi (napr. biceps)).
Vlastne som si to doteraz nejak neuvedomoval a neviem, ako dlho to uz trva, ale kamarat si to na mne prednedavnom vsimol. Este pred siestimi rokmi som aktivne sportoval a na nic take si nespominam. Naopak teraz mam sedave zamestnanie. Neviem, ci moze ist o nejaky prejav zoslabnutia alebo co. Zatial som u lekara nebol a chcel by som poprosit o radu. Este doplnim, ze mam 24 rokov.
Trasenie svalov
je to hhlavne trapne ked ti kolega povie ty pod bo naš trasenie mesto žaby čo sa tika ubitie hliny bo ty sa trasieš ale ja to nechem... ruky sa mi triasli jemne tak som pil a potom viac ale vedel som že to od alkoholu tak som nepil mesiac a aj tak len menej ... ja nechapem jedno poznam ludi čo piju furt a nema nič ani triašku nič a ja mam to aj ked nevipijem mesiac nic ani pivo posrne niekedy mam pocit že to mam zato čo som spravil ale ty čo boli najvetšie hoveda maju rodiny a ja nič ako sa žika ... si vtom malom svete.... zrobit rošku dobra .....ale lepšie byt rodina štastna ako človek sam...
hladinu horcika vapnika draslika a vitaminu d si mal meranu? bolo vsetko v poriadku?
"spracovavanie" a fungovanie horcika, vapnika, vitaminu d a k2 spolu velmi suvisi a staci ze jedno z toho je v nepomere alebo chyba a cely tento domcek pada... zavisi aj od zdroja tychto latok... pekny clanok na na stranke dr. Mercolu alebo aj na stranke vyzivujicitradice o tom ako to vsetko spolu suvisi
ahoj, ja mam tiez chvenie svalov, najma po zvysenej fyzickej namahe. Bol som aj u neurologa a na krvnych testoch (nic neukazali). Mal som pozitivny test na tetaniu, ale liecba vitaminmi (Mg a Ca, B6a12) velmi nepomaha. Okrem toho mam aj zasklby svalov a akysi tlak v hlave (ale na MR neg.) sport vsak robim nadalej, aj ked sa skor unavym a potom ma "trasie". Tazko vsak povedat co mi este pomoze, ked ani lekari nevedia...
chvenie svalov moze byt napr z nedostatku vitaminu B-12, mineralov(K,Na. Ca. Mg Zn)...
skus sa poradit s RNG,ja mam tiez problemi zo svalmi,ale skor krce,tuhnu mi svaly...mam nedostatok vapnika-tetaniu.../trpli mi ramena jeden cas/preto som sa pytala ci nemas aj ine problemi...
MOZNO JE TO LEN PRECHODNE,AKO SI PISAL,ASI MAS OSLABENE SVALY...KED SI PREDTYM SPORTOVAL A TERAZ VIAC SEDIS...ALE ZASKLBY SU SKOR VTEDY KED JE NEDOSTATOK VIT.A MINER.LEN TAK Z NICOHO NIC SA NEDEJU TAKE VECI...
ine problemy nemam... ale ani toto trasenie som si doteraz neuvedomoval a nebral som to ako problem...
tazke takto urcit,ale skus ist k lekarovi neurologovi svalove testy ti moze urobit,alebo aj tetanicky test...a mas aj nejake ine problemi trpnutie atd.mozno ti len chybaju nejale min. a vit.