Ako naučit dieta na šerblík?

dd

ja dcerku tiez davam asi od tych 6-7mes.na nocnik..najskor len tak posediet na chvilku, vzdy sme sa nejako hravali..a teraz sa mi tam aj vycika, aj vykaka..este sa nepyta cez cely den,niekedy sa aj pokaka do plienky, ale obcas sa jej to podari sa vypytat vcas :)

maisie

V nasej rodine sa osvedcilo davat dietatko na nocnik uz ako zacne sediet v tom 6 mesiaci.Nie nutit iba posadit a ked sa to podari a nocnicek zahra tak zatlieskat pochvalit.Mam len dobre skusenosti s tymto postupom moja dcerka ma 16 mesiacov a uz je bez plinky len na noc si este netrufame.Treba dietatko zabavit ale je mi jasne ze kezde dietatko je ine no aj mamicka musi vediet ako svoje dieta presvedcit a co nan plati.Tak drzim palce

utopia

Bude to znieť smiešne,ale ja som to malej ukazovala. V období ked som ju učila som stale chodila na malú na nočník asi 2 týždne,aby videla že je to normálne a tak po mne opakovala.

igua

ja som hrajuci nocnik nemala, namiesto toho mi mama vzdy citala nejake basnicky alebo sme si spievali, alebo mi dala nieco do ruky nech sa hram. a spolu sme tlacili :D

lenulik:)

man nasi ucili na taky hrajuci nocnik a pomohlo mi to..vraj som rada nanho chodila...aj ja budem onedlho nasu malu ucit na taky hrajuci..

martina25

Každé dieťa je individuálne. Môj syn nechcel vôbec nočník a rovno išiel na zachod. Skús pri každej príležitosti (pri hraní, pozeraní rozprávky, čítaní atď.) dať dieťa na nočník, aby si zvykalo. Môj syn je bez plienky od 2,5 roka. Teraz má 3 roky, ale v noci ešte stále používa plienku. Každé dieťa je iné. Len netreba na dieťa tlačiť, ale motivovať ho stále niečím novým. Lebo inak môže mať to opačný efekt.