ahojte,asi pred 2ma rokmi som mala žlčníkové kamene a laparoskopicky mi vyoperovali žlčník,dá sa žiť aj bez neho ale vraj budem žiť ovela kratšie a že si musím dávať pozor,ale neviem ako pozor,čo tým myslia,poradte prosím,ak je tu niekto ,čo tiež už nemá žlčník,že ako si dáva pozor...
ps.mám iba 16rokov a otec ma straší,že bez žlčníka nedožijem ani 50tky,myslíte,že má pravdu?
život bez žlčníka
Tvoj otec musí byť veľmi podivný človek, keď dokáže vlastnej dcére takto znepríjemňovať život. Nie je pravda, že sa nedožiješ 50-ky. Mojej babke vyoperovali žlčník keď mala asi 40 rokov, dnes má 86 a je zdravšia ako celý zvyšok rodiny. Nemá vôbec žiadne zdravotné problémy, výborne jej trávi a môže zjesť aj vyprážané jedlá a skombinovať piate cez deviate, čo napríklad moja mama nemôže. A tá žlčník má a nemá v ňom ani kamene. Je ale pravda, že údajne 5 - 6 rokov po operácii musela babka držať diétu, lebo jej bývalo rovnako zle ako pred operáciou. Potom sa to utriaslo a dnes je fit.
Otec by ťa mal skôr povzbudzovať a nie ťa stresovať a strašiť.
Pusate, ja som po operácii žlčníka už
35 rokov a necítim sa zle.Daj si občas
čajík žlčníkový aj lubovník bodkovaný / dostať v lekárni/ na prečistenie a bude
všetko v poriadku.
Pusate. Súhlasím s Georg.x.To už čo je za somarina?Osobne som po operácii žlčníka 24.r.a žiadny problém.Stravuj sa zdravo,máš 16.r. tak to potrebuješ.Neverím,že by Ti také niečo povedal otec.
DUNAJ,ako píšeš,si len týždeň po laparoskopii,takže tie kŕče môžu byť dôsledkom,predsa je to zásah do organizmu.Športovať budeš môcť určite,o to sa neboj.Pekný deň všetkým.
nie určite v tomto pravdu nemá a neviem čo to máš za otca že ti také niečo može povedat, moja babka podstupila operáciu žlčníka ešte v 30 rokoch a stále je tu a teraz jej ja 75 . takže žiadny kratší život ta nečaká..
pusate tvoje pre mna divne nazory som citala v inych temach. Ty sa neboj zivota bez zlcnika ale daj si do poriadku tvoj vztah k anorexii ci bulimii alebo k obom. Je to psychika co ti havaruje. Bez zlcnika sa mozes dozit aj stovecky ak sa budes zdravo a pravidelne stravovat. To podla compu zatial nerobis