Caute. odmalicka mam problem s krizami: ked dlhsie chodim, alebo len stojim, tak ma velmi zacnu boliet krize. chcem sa vas spytat, ci sa tomu neda nejako pomoct, napr. nejakymi konkretnymi cvikmi. cvicim kalanetiku, to je sice na nieco ine dobre, ale mam pocit, ze trosku sa to zlepsilo, pretoze boli casy, ked uz po 10min statia v elektricke ma strasne zacali boliet krize. je to otrava. please ak mate nejaky typ, pomozte. je pravda, ze mam mierne krivu chrbticu, mozno toto je nasledkom...
bolesť krížov
Ahoj, navstevou lekara nic nepokazis, mozno ziskas rotngen ktory napovie ovela viac, s lekarom skonzultujes co mozes a co nemozes robit/cvicit.
Co sa tyka cviceni, ak je to u teba mozne, vyskusaj SM system. Par info o nom najdes na tomto linku:
www.mojamasaz.sk
Pripadne na doma mozes zacat aj 5 tibetanov. Aj video najdes tu:
Mam viacerych klientov ktori mavaju bolesti chrbta a pri kombinacii pravidelnych masazi a ich cviceni
väčšinou ide o nachladnutie,ale môžu to byť aj obličky-dobre liečiteľné akupunktúrou.
ja som mala po porode asi rok kazde rano problemy s krizami, potom sa mi to pocas dna nejako rozhybalo, ale pri dlhsom stati al. sedeni ma to znova bolelo, ja som to nechcela riesit cez doktora, tak som zacala poctivo cvicit, najprv len doma, kazdy den asi 15 - 20 min. rozdne cviky na spevnenie chrbta, ale aj brucha, kedze to spolu suvisi a potom som chodila 1-2 mesiace na pilates, nato som zacala aerobic a teraz som skoncila pri zumbe. cize som isla postupne, najprv som si tie krize ponatahovala a potom som uz mohla vyskusat aj normalne cvicenia. cize mne pomohol jednoznacne pohyb. chodim teraz 2-3x tyzdenne na zumbu a problemy uz nemam. resp. len obcas (pred menstruaciou) alebo ked dlho vysavam, ale uz to nie je zdaleka to, co to byvalo. treba sportovat, aby sa tie svaly zapajali a spevnovali, lebo ked ochabnu, tak potom zdvihnes nieco tazsie a hned mas vyskocenu platnicku:-(( drzim palce, chce to cas a trpezlivost.
nikto tu nieje? :(
ahojte vie mi niekto povedat aky je postup u lekara ked tam pojdem s bolestami križov? Kde ma pošle a čo ma čaka ake vyšetrenia? Dakujeeeeeeeeeeeeem
jcvd, no mna by prave zaujimali tie cviky, ale to mi asi cez net neukazes :) iba ak by si to mohol dobre opisat :)
odvapnenie chrbtice(nedostatocna absorbcia mineralov) vedie casto k mikroprasklinam , roznym vyrastkom a podobne.Vysledok su bolesti a neskor meratelna osteoporoza.
boze, uz nezakladajte nove teeemy, lebo vsetko co tu napisete..tak mam aj ja:)))))))....bolesti krizov....uz asi rok s nimi mam problemy....a to mam len 27 rokov...mam miernu skoliozu, ked sedim za PC, tak vzdy "upadnem do polohy mne najlepsej"...takze potom sa necudujem:))...bol som na rehabilitacii krcnej chrbtice...tam mi ukazali cviky na krize....zabera to....ale treba cvicit pravidelne, kazdy den....vyhybat sa dlho sediet, dlho stat...ale nie vzdy sa to da, ze?:DD
mno ale musim este dodat..ze ja som posilnoval...a ked som mal jednemu v posilke pomoct dvihnut zo zeme cinku (co ja viem kolko tam mal, mozno aj 60 kg)...tak som mu to dvihol, nepokrcil som sa v kolenach...a ucitil som v krizoch strasnu bolest...odvtedy je to zle....sakra