Plynatost

Príspevok v téme: Plynatost
traveniee

Mam problemy s travenim, suzuje ma plynatost, ale plyny neuvolnujem, len citim pri traveni, ako by som mal zavzdusnene creva, proste ako sa tam pohybuje a vznika vzduch, pricom plyny von neuvolnujem. Dost ma to trapi, nauvanie brucha, alebo bolesti brucha nemam, co s tym ? Posledne obdobie som to v posilnovani s prijmom stravy dost prehanal

mira

Plynatosť a nadúvanie má viac príčin. Najhlavnejšie sú :
-priveľa jedla vôbec
-priveľa bielkovín, ktoré sa trávia v žalúdku ako napr. mliečny kazein vyvolá nedostatok žal. kyseliny
-rýchle hltavé jedenie bez dostatočného prežutia a preslinenia
-zahlienené črevá a zalepené črevné klky
-nevhodné pH v čreve, ktoré má byť min 8 aby vyhovovalo priaznivým baktériám mliečneho kvasenia a nie hnilobným a kvasným baktériám
-chýbanie kvasených zelenín na konci jedla
-málo vlákniny
-niekedy priveľa vlákniny, napr. z veľkého množstva surovej zeleniny, nedostatočne prežutej

RNG

Telo vytvara iba urcite mnozstvo kyselin a enzymov. Ked zjes viac jedla, ako ti stacia v zaludku kyseliny rozlozit a v crevach enzymi rozlozit na este jemnejsie a absorbovat, jedlo sa v tebe kvasi a hnije.To zaroven poskodi aj crevnu floru, lebo niektore pre nas nevhodne kultury sa tam rozmnozia.
Ako som radil mnohym, ber Betain HCl(na zaludocnu cast travenia(, multienzymi alebo pancreatin, bromelain, papain a ine na crevnu cast travenia. A samozrejme probiotika, aby si si napravil crevnu floru.